Site Overlay

Automobilski nosači za bicikle i siguran prijevoz

Bicikle zauzimaju puno mjesta u automobilu i moguće ih je prevoziti kada ste sami, no u slučaju da na put ide više članova obitelji ili prijatelja, njihov prijevoz u automobilu je nemoguć. Tu u pomoć uskaču automobilski nosači za bicikle koji će se pobrinuti da one sigurno stignu do odredišta, bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Kroz ovaj tekst ćemo vas upoznati s njima, koje sve vrste razlikujemo, koji brend odabrati i gdje ih možete kupiti po odličnim cijenama. Stoga se udobno smjestite i nastavite s čitanjem.

Auto nosači za bicikle vrste

Automobilski nosači za bicikle razlikuju se po načinu montaže i količini bicikli koje mogu nositi. Najpopularniji su:

  • nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila
  • nosači koji se montiraju na stražnju stranu automobila

Obe vrste možete nerijetko naći na cestama, no koji su zapravo bolji odabir?

Krovni nosači za bicikle

Zasigurno najbolji odabir su krovni nosači za bicikle, jer oni ne ometaju pogled vozača i ne proširuju vozilo. Tako ćete sigurno, bez ikakvih promjena moći voziti svoj automobil. Naravno, kao i svaka stvar, tako i oni imaju svoje negativne strane, a to je da ćete morati pripaziti na visinu vozila. Ulazak u garaže i slična mjesta koja su ograničena visinom biti će nemoguć, a također ćete morati i prilagoditi brzinu vožnje da oni ne bi pali s automobila.

Krovni nosači za bicikle
Zasigurno najbolji odabir su krovni nosači za bicikle, jer oni ne ometaju pogled vozača i ne proširuju vozilo.

Nosači za bicikle za stražnji dio

Još jedna veoma popularna vrsta su nosači za bicikle za auto koji se montiraju na stražnju stranu automobila. S njima ćete moći prevoziti bicikle bez straha oko ulaska u garažu ili prevelike brzine vožnje, no morati ćete imati na umu da vam je vozilo dulje nego inače. Oni se postavljaju na bunker, što će otežati i otvaranje bunkera. 

Čitajte i sljedeći članak: Mobilnost na putovanju uz unajmljeni auto

Kada govorimo o tvrtkama koje pružaju usluge najma automobila, važno je odabrati onu koja je pouzdana

Kupnja nosača za bicikle na internetu

Kao i svaka stvar u današnje vrijeme, tako su i automobilski nosači za bicikle dostupni na internetu. U svega nekoliko koraka možete ih naručiti i stići će na vašu kućnu adresu. Jedna od najboljih marki je Nordrive, a kupiti se mogu u web trgovini Withcar. 

Prilikom odabira obavezno obratite pozornost na to koliko bicikli se može montirati na nosače. Postoje nosači za jednu bicikli u oni za više, a za većinu krovnih nosača za bicikle se prije moraju namontirati krovni nosači. Ako su vam potrebni i oni, jednostavno ih možete kupiti u istoj web trgovini ili se odlučite na kupnju nosača koji se montiraju na kuku automobila.

Članci u istoj kategoriji: