Site Overlay

BARF hrana za pse je sve popularnija

Psi su danas mnogima jedan od najdražih kućnih ljubimaca i ima ih jako puno. No, kada nabavite psa, on zahtijeva puno brige. Od igranja s njime pa sve do njegove prehrane koja je iznimno bitna i kojoj trebate posvetiti puno pažnje. 

U trgovinama za pse se danas mogu pronaći razne vrste hrane i različitih proizvođača pa je moguće da će oni koji se tek susreću s prehranom kod pasa biti zbunjeni. Jedan od trendova koji je itekako primjetan u zadnje vrijeme je da se sve više koristi BARF hrana za pse jer ima brojne prednosti.

Općenito o BARF hrani za pse

BARF hrana za pse je nešto što mnogi nazivaju i filozofijom prehrane pasa. Naziv dolazi od kratice Biologically Appropriate Raw Food. A sve se temelji na tome da su psi mesožderi i da pobornici ovakvog tipa prehrane smatraju da bi se psi trebali hraniti onakvom hranom kakvu su jeli u prošlosti, dok još nije postojala industrijska hrana za pse. 

BARF hrana za pse ima brojne prednosti u odnosu na klasičnu, industrijsku hranu.

Dakle, riječ je o sirovoj hrani u kojoj nema štetnih dodataka za koje pobornici ovakve vrste prehrane smatraju da se nalazi u industrijskoj hrani za pse. BARF hrana za pse dolazi u smrznutom obliku i najčešće se radi o kombinaciji nekog mesa i povrća.

Prednosti ovakve prehrane kod pasa

BARF hrana za pse ima brojne prednosti u odnosu na klasičnu, industrijsku hranu. Neke od najvažnijih prednosti su:

  • Koriste se 100 % prirodni sastojci u pripremi hrane
  • Svi sastojci su pomno odabrani (ne koristi se škrob, žitarice i soja)
  • Ne koriste se aditivi u nikakvom obliku (nema konzervansa, boja, pojačivača okusa i sl.)

Zbog svega toga, vaš će pas biti zadovoljniji, imat će više energije tijekom dana, a i ova prehrana će vjerojatno utjecati i dugoročno na njegovo zdravlje. 

specializirana hrana za pse
BARF hrana za pse može se pronaći u raznim specijaliziranim trgovinama za pse.

Kupnja u specijaliziranim trgovinama za pse

BARF hrana za pse može se pronaći u raznim specijaliziranim trgovinama za pse. Dostupna je u raznim oblicima, a za početak je najbolje da pokušate s jednom vrstom i onda postepeno psu dodajete nove vrste, kako bi mu se organizam na to naviknuo. 

U početku će vašem psu takva hrana biti čudna, pogotovo ako je navikao na industrijsku hranu u kojoj se nalaze razni aditivi, ali s vremenom će se naviknuti. A vi ćete biti sigurni da radite najbolje za njega i njegovo zdravlje.

Članci u istoj kategoriji: