Site Overlay

Benzinska kosilica najbolji je odabir

Iako danas mnogi ljudi žive u sivilu gradova i nemaju okućnice, kod onih iz predgrađa ili van grada kosilica je obavezan alat. Travnjak oko svake kuće mora biti lijepo pokošen i uređen, kako bi sama kuća izgledala uredno i dvorište bilo prohodno. Za košenje malih travnjaka može vam poslužiti i obična ručna kosa, no kod većih dvorišta benzinska kosilica najbolji je odabir.

Vrste kosilica

U potrazi ste za novom kosilicom i ne možete se odlučiti koju kupiti? Ne brinite, kroz tekst ćemo vam ukazati na neke najvažnije stvari koje morate uzeti u obzir prilikom odabira. Postoji nekoliko najpopularnijih vrsta kosiilica, a to su:

  • Ručna kosilica
  • Benzinska kosilica
  • Električna kosilica
  • Traktorska kosilica

Svaka ova vrsta ima svoje prednosti i razloge za kupnju, a prilikom odabira morate obratiti pažnju na veličinu travnjaka. Upravo o veličini ovisi i glavni odabir kosilice koju ćete kupiti. 

O kosilicama

Ručna kosilica koristi se na površinama manjim od 200 metara kvadratnih, a glavna prednost u odnosu na sve druge je veoma niska cijena i jednostavno upravljanje. Uz to, ova kosilica ekološki ne ugrožava ništa i njome može upravljati bilo tko. Benzinska kosilica koristi se za nešto veće travnjake, a vaši susjedi će je posebno voljeti. Za razliku od ručne, ova kosilica ima veoma glasan motor, a razlikuju se kosilice na guranje ili s pogonom.

Ove dvije kosilice najpoznatiji su izbor za ljude koji moraju pokositi travnjak oko kuće i ujedno najprihvatljivije cijenom. Električne kosilice koriste se na manjim travnjacima, a prednost je što nisu bučne kao benzinske, te s njima možete puno brže pokositi travnjake. Traktorska kosilica koristi se za jako velike travnjake, te je i njena cijena znatno veća od drugih.

Linearni ležajevi se dijele na uzdužne i poprečne

Također, ne propustite članak pod naslovom Linearni ležajevi – stvoreni za stabilnost strojeva.

Gdje kupiti kosilice?

Benzinska kosilica najbolji je izbor, a kupiti je možete u svakoj specijaliziranoj trgovini s alatom. Prije kupnje možete putem interneta istražiti modele i dostupnost modela za kupnju, te nakon što pronađete onaj koji vam odgovara uputiti se u dućan. Prije kupnje detaljno provjerite kakav je određeni model kosilice i zadovoljava li on vaše potrebe. Izmjerite vrt i prema veličini travnjaka birajte kosilicu, no naš savjet je svakako benzinska kosilica kao najisplativiji odabir.

Članci u istoj kategoriji: