Site Overlay

Brojne pogodnosti NAS Synology uređaja

NAS je jedan od uređaja o kojima oni koji nisu toliko upućeni u informatiku vjerojatno ne znaju puno. To je kratica od „network attached storage“ i može se promatrati kao jedan središnji uređaj na kojem se može pohraniti puno sadržaja, koji se spojen na mrežu i dostupan i drugim korisnicima. Uz to, ovakvi uređaji danas nude i brojne aplikacije i usluge koje nekima odlično dođu za njihovo poslovanje. 

Brojni proizvođači ih danas plasiraju na tržište, ali kao jedno od prepoznatljivih imena na tom tržištu u posljednje vrijeme se često ističe Synology koji ima brojne prednosti. Vise o NAS Synology uređaju pročitajte u nastavku.

Osnovne pogodnosti NAS Synology uređaja

Najveća pogodnost NAS Synology uređaja je u tome što putem njega sadržaj možete dijeliti s drugima ili:

  • Putem mreže
  • Lokalno 

Također, svih podacima na njemu možete pristupiti u bilo koje vrijeme ili putem računala, mobitela ili bilo kojeg drugog pametnog uređaja s pristupom internetu. Još neke karakteristike NAS Synology uređaja su mala potrošnja struje, tihi način rada i mala veličina. Sve to je mnogima dovoljno da se odluče upravo za ovu vrstu uređaja.

Glavne kategorija uređaja za mrežnu pohranu

Tvrtka Synology se pri kreiranju njihovog NAS uređaja odlučila podijeliti ga u pet glavnih kategorija:

  • DS (tzv. desktop NAS) 
  • RS (uređaji opće namjene)
  • SA (uređaji s mogućnošću skalabilnosti)
  • FS (uređaji koji koriste flash tehnologija diskova)
  • UC (uređaji koji su prvotno dizajnirani za komunikaciju putem iSCSI protokola

Uz sve to, Synology NAS uređaji imaju povezane i proširive ladice u koje su lako mogu ubaciti dodatni diskovi, a najviše odjednom ih može biti 12. 

Rješenja za privatne i poslovne korisnike

NAS Synology uređaji su dostupni u više različitih modela i potrebno je da dobro razmislite koji vam je uređaj potreban. Većinom se RS i DS modeli koriste za privatne i poslovne korisnike, a SA, FS i UC su uglavnom namijenjeni za velike korporacije i potrebe za korištenjem velikog broja korisnika.

Kaj morate vedeti o NAS synology

Uređaji se razlikuju po cijeni i performansama pa usporedite što možete dobiti za koju cijenu i pronađite odgovarajući model za sebe i svoje potrebe. NAS Synology uređaji će vam zasigurno pomoći u obavljanju nekih svakodnevnih zadataka, a u slučaju da posjedujete tvrtku s nekoliko zaposlenih, onda biste svakako trebali razmisliti o njegovoj nabavci jer će vam olakšati poslovanje.

Članci u istoj kategoriji: