Site Overlay

Dodatak za sve bicikliste i vozače auta

Ako se u slobodno vrijeme iz hobija ili pak profesionalno bavite biciklizmom, tada ste se sigurno suočili s problemom prijenosa svojih bicikala s jednog mjesta na drugo kada putujete. Naime, smještanje bicikala u prtljažni prostor vrlo je zahtjevan posao i najčešće nije uspješan jer bicikli vrlo često ne stanu u prtljažnike manjih automobila, a osim toga i zauzimaju puno mjesta. Zato uz njih vjerojatno nećete moći ponijeti i kofer s odjećom. 

Ako ste se prepoznali u ovoj situaciji, tada su nosači za bicikle za auto odličan izbor za vas i rješenje svih vaših problema. Pomoću njih ćete bezbrižno moći prenijeti svoje bicikle na krovu svog automobila bez žrtvovanja tako potrebnog prostora u prtljažniku.

Nosači za bicikle prilagođeni vašim potrebama

Iako su nosači za bicikle za auto u posljednje vrijeme vrlo popularni među biciklistima, i dalje postoje oni koji ne znaju sve njihove mogućnosti i specifikacije. Naime, vrlo malen broj ljudi zna za to da su oni prilagođeni vašim potrebama, odnosno da postoje različite vrste nosača za bicikl, ovisno o tome koliko vam mjesta na njima treba, odnosno koliko bicikala ćete na njima prenositi. 

U tom smislu razlikujemo nekoliko vrsta automobilskih nosača za bicikle, a to su:

  • Oni koji mogu prenijeti 2 bicikla
  • Oni koji mogu prenijeti 4 bicikla
  • Oni koji mogu prenijeti 6 bicikala

Ovisno o tome koliko bicikala posjedujete tolike nosače za bicikle za auto ćete i kupiti, pri čemu ne treba pretjerivati i kupovati modele koji su veći od vaših potreba.

Najbolji izbor za prijevoz bicikala

S obzirom na popularnost nosača za bicikle, danas su se na tržištu pojavile različite vrste koje se mogu montirati na krov ili na stražnju stranu automobila. Kao najbolja opcija pokazali su se automobilski krovni nosači za bicikle. 

Automobilski nosači za bicikle odličan su izbor za vas
Automobilski nosači za bicikle odličan su izbor za vas i rješenje svih vaših problema s prostorom u prtljažniku automobila.

Oni ne zauzimaju previše mjesta, nema opasnosti od oštećivanja bicikala u slučaju naleta vozila, a straga isto tako imate apsolutno otvoren put za otvaranje prtljažnika. 

Pazite na aerodinamiku pri vožnji auta

S obzirom na vrlo popularne krovne modele, valja napomenuti i da kod njih postoji nekoliko pravila, a to je da se moraju montirati samo na određene vrste krovova automobila. Isto tako treba pripaziti i na to da oni mijenjaju aerodinamiku automobila, zbog čega se treba nešto sporije voziti. 

Nosači za bicikle ne zauzimaju previše mjesta i nema opasnosti od oštećivanja bicikala.

Unatoč sve, treba ih dovoljno dobro pričvrstiti kako ne bi došlo do padanja bicikala s krova i neželjenih nesreća.

Članci u istoj kategoriji: