Site Overlay

Društvene igre prate nas kroz povijest

Vrijeme koje provodimo s našim bližnjima često se svodi na gledanje u ekrane, bilo da se radi o mobitelu, računalu ili televizoru. Iako i takvo druženje ima svoje prednosti, ponekad je dobro isključiti se iz svijeta tehnologije i uživati u više analognim aktivnostima, poput igranja društvenih igara.

Asortiman se povećava iz godine u godinu i danas možete odabrati društvene igre prilagođene različitim uzrastima.

Društvene igre se odavno igraju

Društvene igre dio su naše povijesti od kada postoji čovjek. Igra je odličan način za povezivanje, druženje i brušenje vještina. Prema nekim izvorima, prve društvene igre osmišljene su prije više od pet tisuća godina. Svaka kultura imala je svoju verziju, različitih po pravilima i ciljevima.

Neke od njih zadržale su se do sada, poput azijskog Goa i šaha, dok su druge, poput aztečkog Patollija  zaboravljene u povijesti. Neko su se vrijeme društvene igre također vezale i uz misticizam, pa se vjerovalo da najbolje igračke za djecu čeka jednostavan i lagodan zagrobni život.

Zlatno vrijeme društvenih igara

Iako su društvene igre uvijek bile dio civilizacije, njihovo je zlatno doba počelo tek tijekom 20. stoljeća. Stari klasici se još uvijek igraju, moderno doba donijelo je popularne društvene igre kao što su:

  • Monopoly
  • UNO
  • Rizika
  • Scrabble
  • Naseljenici otoka Catan

Osim društvenih igara koje se igraju na ploči, poput Čovječe ne ljuti se, sve su popularnije postale i razne kartaške društvene igre te igre koje osim ploče imaju i razne druge dodatke. U svakom slučaju, postale su veoma popularan način za provođenje slobodnog vremena i uživanje u društvu.

Zaigrajte već danas s društvom

Iako je popularnost klasičnih društvenih igara s jedne strane postala manja otkad su videoigre postale popularne, činjenica jest da se mnoštvo zaljubljenika samo prebacilo u digitalni svijet. Danas ih možete igrati i online, s mnoštvom zaljubljenika diljem svijeta ili pak s prijateljima koji vam nisu u blizini.

S druge strane, danas se mogu nabaviti na svakom koraku, od posebnih trgovina igrama pa sve do većih dućana i supermarketa. Što je igra popularnija, to su veće šanse da ćete ju moći pronaći na više mjesta, a općenito bolje prolaze igre koje imaju manje komplicirana pravila, pa su samim time više uključive i za nove igrače.

Nova zabava uz društvenu igru Otok Catan – Inke. Lijepa i ne preteška obiteljska strategija. Ploča se sastoji od morskih i kopnenih heksagona koji se pri svakoj novoj igri slažu u novi krajolik. Čitajte više …

Baš kao što svakodnevno kupujemo hranu i potrepštine za sebe, tako trebamo posjećivati i trgovine za male životinje kako bismo svojim kućnim ljubimcima osigurali potrebnu hranu te igračke i ostalu opremu koja im je potrebna. Čitajte više … Mislimo na svoje kućne ljubimce.

Članci u istoj kategoriji: