Site Overlay

Gumi tepisi su najbolji izbor za održavanje

Ukoliko razmišljate o kupovini tepiha za auto te se dvoumite između tekstilnih i gumenih, a prioritet vam je održavanje, odaberite gumene tepihe. Naime, njihova glavna prednost je upravo to što se vrlo lako čiste te su otporni na vodu. 

Načini na kojih ih možete čistiti su veliki: možete ih čistiti u autopraonici, možete ih prati samostalno na način da ih samo operete s vodom, možete ih četkati bez straha da će se uništiti. Sve to trajat će vrlo kratko, a oni će biti jako čisti. Jedini nedostatak je nešto gora estetika jer većinom dolaze u crnoj boji te ne odgovaraju estetici interijera novijih i luksuznijih automobila.

Gumeni tepisi su neovisni o kiši

Još jedna prednost gumenih auto tepiha je to što se pri njihovom korištenju ne morate brinuti o tome kakvi su vremenski uvjeti. Oni mogu podnijeti i blatnjave čizme, mokre cipele kao i mokre kišobrane. Ukoliko živite u područjima u kojima prevladavaju ovakvi vremenski uvjeti, gumi tepisi za auto su pravi izbor za vas.

Kvalitetni gumi tepisi
Kvalitetni gumi tepisi za auto

Cerada za auto je pametan odabir

Svim vlasnicima automobila, posebno onima koji su kupili nov automobil ili su skloni čestom mijenjaju automobila pri čemu svoj prodaju, vrlo je važno što više očuvati stanje svog automobila kako bi on što duže bio očuvan.

Mogućnost izrade auto tepiha po mjeri

Druga prednost automobilskih gumi tepiha je i mogućnost njihove izrade po mjeri jer se vrlo jednostavno prekrajaju. Naime, u slučaju da ne možete naći modele adekvatnog oblika ili veličine za svoj automobil, možete kupiti univerzalne gumi tepihe za auto i prekrojiti ih u odgovarajući oblik i kroj te na odgovarajuću veličinu.

Video: Tipski gumeni tepisi Gledring

A sve zato jer auto gumi tepisi najčešće dolaze s pomoćnim nacrtima i perforacijama za rezanje za maksimalno olakšavanje cjelokupnog procesa, a između ostalog su cjenovno prihvatljiviji od tekstilnih tepiha. 

Kupnja autoopreme u specijaliziranim trgovinama

Osim univerzalnih gumenih tepiha za auto, u specijaliziranim trgovinama s autoopremom, vrlo često se mogu naručiti i razni modeli direktno od proizvođača vašeg automobila (Fiat, Opel, Citroen, …). U ovom slučaju treba imati na umu:

  • da je ovo nešto skuplja opcija
  • da je potrebno duže vrijeme za isporuku istih

Gumeno rješenje za prtljažnik

Osim gumenih tepiha za podnožje sjedišta automobila, postoje i gumi tepisi za prtljažnik. Oni također postoje u univerzalnoj i specijaliziranoj verziji. Njihovo korištenje je vrlo korisno kod prijevoza stvari koje mogu uzrokovati nered u prtljažniku ili pak kod prijevoza kućnih ljubimaca. Oni koji bi trebali uložiti u kvalitetno automobilsko korito prtljažnika su najprije sportaši, obrtnici te ljudi s djecom i kućnim ljubimcima.  Prednosti gumenog tepiha za prtljažnik su:

  • lako čišćenje
  • lako održavanje
  • jednostavno pronalaženje adekvatnog oblika, kroja i veličine

Nedostatak je mogućnost lakog zagrijavanja tijekom ljetnih mjeseci, no prednosti nadilaze nedostatke te se zbog toga vozači sve češće odlučuju za njihovu kupnju.

Cerada protiv tuče za automobil

Cerada protiv tuče djelotvorna je i jer ne moramo tražiti natkrivenu nadstrešnicu tijekom prognozirane oluje, pogotovo ako je nemamo na raspolaganju. Primjerice, stanovnici stambenih zgrada često nemaju mogućnost parkirati automobile u garažama, pa su vozila stalno izložena lošem vremenu.

Članci u istoj kategoriji: