Site Overlay

Hosting u Hrvatskoj je na svjetskoj razini

Usluga smještaja web stranica na nekom serveru ili zakup cijelog tog servera naziva se hosting. Riječ je o usluzi koju danas nude brojne tvrtke te se možete odlučiti za one domaće, ali i za one strane. Ova usluga vam omogućuje da web stranice postavite negdje te će one biti dostupne cijelo vrijeme za posjet svima diljem svijeta. Naravno, ako ste napravili i registraciju domene, odnosno ako ste ih povezali s nekom domenom.

Sve više korisnika se danas odlučuje za hosting u Hrvatskoj jer nudi gotovo sve isto kao i ono što dobivate ugovaranjem te usluge putem neke strane tvrtke. 

Prednost hostinga u Hrvatskoj

Hosting u Hrvatskoj ima brojne prednosti u odnosu na ugovaranje iste usluge putem neke strane tvrtke. Naime, većina tvrtki koja ga nudi ima svoje servere smještene u Hrvatskoj. To znači da će se vaše web stranice koje su postavljene na hrvatski server iznimno brzo otvarati svim posjetiteljima iz Hrvatske. Ako se planirati predstaviti većinom domaćem tržištu, onda je ovo svakako najbolja opcija jer korisnici iznimno cijene brzinu otvaranja web stranica.

Hosting u Hrvatskoj ima brojne prednosti

Osim toga, hrvatski hosting po kvaliteti i različitim vrstama nimalo ne zaostaje za stranim rješenjima pa zbog toga imate itekako razloga da se odlučite za njega.

Vrste smještaja web stranica

Hosting u Hrvatskoj danas je moguć u više oblika, a kao dva najčešća se uglavnom spominju:

  • VPS 
  • Zakup cijelog servera

VPS je kratica od Virtual private server te vam omogućuje upravo to, dobivanje virtualnog mjesta na serveru. To znači da ćete s tim svojim mjestom moći što želite, odnosno moći ćete na njega instalirati razne programe, mijenjati postavke i slično.

Za one koji traže ultimativno rješenje, moguće je odabrati i zakup cijelog servera što znači da ćete ga samo vi koristiti. Tada ćete moći mijenjati apsolutno sve što poželite, no za to je potrebno i određeno informatičko znanje.

Brza informatička pomoć u slučaju problema

Još nešto zbog čega je hosting u Hrvatskoj odlična opcija za mnoge je i činjenica da ćete u slučaju problema puno brže doći do potrebne pomoći jer ćete moći jednostavnije doći do neke tvrtke u Hrvatskoj nego do neke strane tvrtke u inozemstvu.

Hosting u Hrvatskoj odlična je opcija za mnoge
Hosting u Hrvatskoj odlična je opcija jer ćete u slučaju problema brzo doći do potrebne pomoći.

Dodamo li tome i da je sve na hrvatskom jeziku kao i da će vaše web stranice biti smještene na nekom serveru u Hrvatskoj, hosting u Hrvatskoj se nameće kao odlična opcija.

Članci u istoj kategoriji: