Site Overlay

Igračke za djecu omogućit će učenje kroz igru

Velik i važan dio djetinjstva je čine i igračke. Od sitnica koje možemo pronaći u našoj okolini pa sve do posebno kreiranih igračaka osmišljenih da nas zabave, uz malo mašte sve to može stvoriti zanimljiv i razigran svijet pun čarolije i zabave. Kvalitetne dječje igračke važne su ne samo zbog igre, već i radi učenja.

Srećom trgovine igračkama danas su prepune i bez obzira o kojoj prigodi je riječ, imat ćete puno toga za odabrati.

Kvaliteta igračaka prije svega

Kako bi djeca u igri mogla uživati na siguran način, veoma je važno pronaći igračke za djecu koje su kvalitetne i sigurne za igru. Danas se one prodaju u gotovo svim trgovinama. Ipak, tražite li kvalitetne dječje igračke, nemojte se pomiriti s onima koje su najjeftinije.

Igračke za djecu koje su sigurne za igru
Igračke za djecu koje potiču kreativnost

Iako jeftine igračke mogu na prvi pogled biti najbolja ideja, jer djeca često i lako zaborave na njih ili im one dosade, činjenica je da su jeftine igračke za djecu često samo gubitak novca, jer će se pokidati brže, a samim time brže ćete morati nabaviti i zamjenu.

Prilagođeno svim uzrastima djece

Kada birate igračke za djecu, također je veoma važno da na umu imate i dob djeteta. Iako je razlika u dobi gotovo zanemariva, djeca od jedne i djeca od tri godine u veoma su različitim stadijima razvoja, pa će zbog toga i uživati u različitim vrstama igre. 

Za mlađu djecu najbolji su odabir igračke kroz koje mogu:

Starijoj djeci koja su već savladala te vještine zanimljivije biti igračke koje potiču maštu i omogućuju im da se igraju u različitim ulogama.

Čitajte i sljedeći članak: Kvaliteta igračaka i objektivnost prije svega

Hubelino je jedan od najpoznatijih njemačkih proizvođača dječjih igračaka.

Igračke koje potiču kreativnost

Osim što moraju biti zabavne, dječje igračke bi također trebale pomoći i u razvijanju vještina, ponajviše kreativnosti i mašte. Kako bi to bio slučaj, dobro je birati one koje su fleksibilne i omogućavaju stvaranje raznih oblika i dizajna, poput kinetičkog pijeska, kocki za slaganje i drugih vrsta modularnih slagalica.

Video: Top 10 igračaka koje potiču kreativnost

Takve igračke omogućit će djeci da stvaraju, rješavaju probleme i rade kompromise kroz igru jer sve su to vještine koje će im uvelike pomoći i kasnije u životu. Ipak, kod kupnje igrački za djecu treba imati na umu i želje djeteta – stil igre svakog djeteta se razlikuje, što treba poštovati.

Članci u istoj kategoriji: