Site Overlay

Kako najbolje iskoristiti kamene ploče

Kad je u pitanju uređenje doma, vrta ili poslovnog prostora, ideja je najmanji problem. Više pomutnje stvori odabir materijala, radnika koji će obaviti cijeli proces, te cijena cijelog pothvata.

Osim toga, većina nas kad čuje riječ renovacija ili preuređenje, odmah zamisli kako će to biti dugotrajan i neuredan proces a nerijetko ga se ne može vremenski odrediti jer nešto važno uvijek može iskrsnuti.

Sljedeći problem je materijal. Kad čujemo da je neki materijal prirodan promislimo kako će mu i cijena biti prirodno visoka. Sve to može biti slučaj, ali ne i kad se radi o kamenim pločama.

Kakve kamene ploče odgovaraju vašim potrebama?

Kamene ploče su prirodan materijal čije su karakteristike predodređene načinom na koji je nastao. Među svim materijalima dostupnim u građevini, kamene ploče se ističu po mnogočemu. To prepoznajemo i kroz činjenicu da je kamen materijal koji se koristi tisućama godina u izgradnji.

Baš zbog svojih vanrednih svojstava, kamene ploče su najpovoljnije rješenje za popločati pod. Kameni pod se u građevini smatra funkcionalnim rješenjem. Održavanje i čistoća istog također ne predstavlja veći problem. Korištenje kamena i kamenih ploča može ‘podići’ bilo koji prostor na novu razinu.

Ako koristite kamene ploče možete dopustiti da vaša kreativnost određuje uvjete. Ovakav materijal vam dopušta brojne mogućnosti a svaka može rezultirati jedinstvenim prostorom.

Zašto izabrati kamene ploče?

Kao što su mogućnosti renoviranja brojne kad su u pitanju kamene ploče, tako vam možemo predstaviti i brojne razloge zašto biste koristili kamene ploče.

Znači radi se o prirodnom materijalu koji će učiniti puno više nego samo promjena tapeta ili boje na zidu. Kamene ploče dolaze u svim bojama, veličinama i oblicima. Također mogu biti glatke i grube na dodir, ovisno o vašem ukusu. Raznovrsnost koju donose možete iskoristiti u bilo kojem prostoru, kako unutarnjem tako i vanjskom.

Za razliku od ostalih prirodnih materijala koji se mogu koristiti pri renovaciji, kamene ploče su među najviše otpornima. Što znači da nećete tako često imati potrebu za preuređenjem.

Kamene ploče su otporne na oštećenja, vremenske utjecaje, vlagu, vatru i ne dopuštaju razmnožavanje mikroorganizama i zadržavanje kukaca. Mogu se oblikovati po potrebi.

Zbog svoje specifične strukture isto ne možemo reći za drvo na primjer. Drvo kao materijal za renovaciju bi se moglo izobličiti s vremenom od vlage ili težih opterećenja dok s kamenim pločama to uopće nije opcija.

Gdje naći kamene ploče?

Korištenjem kamena pri renovaciji doma ili samoj izgradnji u svoj dom unosite veliku ukrasnu vrijednost koja neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Opcija je mnogo, a većinu ako ne i sve možete pronaći na našim stranicama pietraproject.hr.

kamene ploče

U našem bogatom asortimanu birajte vrste kamenih ploča ili obloga. Također nudimo savjetovanje kad su u pitanju kamene ploče. Jednostavno nam se obratite putem obrasca https://www.pietraproject.hr/kontakt/kontaktirajte-nas i unesite tražene podatke a mi ćemo vam u najkraćem mogućem roku ponuditi najbolje rješenje za vaše potrebe.

Članci u istoj kategoriji: