Site Overlay

Kemijske olovke kao neizostavan dio uredske opreme

Kada je riječ o uredskom materijalu tada se prvenstveno misli na papirnu konfekciju, ali i na kemijske olovke bez kojih obavljanje nijednog posla nije moguće. S obzirom na tu činjenicu potražnja za njima je vrlo velika, a osim kao dio uredskog materijala, one su nužne i za obavljanje svakodnevnih, neuredskih poslova. 

U tom smislu ih koriste studenti, učenici i svi ostali koji imaju potrebu nešto zapisati. S obzirom na to, asortiman im je danas vrlo širok te svatko može izabrati idealnu olovku za sebe.

Širok asortiman uredskog pribora

Kao što je ranije spomenuto, kemijske olovke su vrlo tražen predmet koji se može pronaći u svakoj kući i u svakom uredu. Rastom popularnosti porastao je i njihov asortiman pa tako danas razlikujemo:

  • One s tintom
  • One s gelom
  • Piši-briši modele

Kemijske olovke tako se biraju s obzirom na namjenu za koju ćete ih koristiti te kakav trag želite da one ostavljaju. Danas su najčešće u upotrebi kemijske olovke s tintom, a kod djece koja ih tek počinju koristiti to su tzv. piši-briši modeli. Kod kojih je nakon pisanja i učinjene pogreške moguće obrisati trag tinte i to posebnom gumicom koja se nalazi na njihovom vrhu.

Različiti mehanizmi kemijske olovke

Osim što kemijske olovke danas imaju različitu vrstu tekućine koja ostavlja trag na papiru, one također imaju i različiti mehanizam otvaranja. Danas su tako najpopularnije i najkorištenije one koje u sebi imaju maleni amortizer ispod poklopca te se jednim potiskom on smanjuje i vrh izlazi. 

Kemijsku olovku trebate pri svakom poslu.
Kemijska olovka bez koje obavljanje nijednog posla nije moguće.

Nešto elegantnije rješenje su one na odvrtanje kod kojih se vrh pojavljuje nakon okretanja, najčešće, u desnom smjeru, odnosno smjeru kazaljke na satu. Rjeđi su primjeri modela koji izgledaju kao flomasteri ili markeri te imaju poklopac koji se prije upotrebe skida, a nakon nje se vraća kako se olovka ne bi osušila.

Popularan promotivni poklon

S obzirom na to koliko su kemijske olovke prisutne u svakodnevnom životu ljudi svih profila nimalo ne čudi činjenica da su upravo one odličan promotivni poklon. Naime, temeljni cilj promotivnih poklona je vidljivost tvrtke na tržištu, a promoviranjem tvrtke uz pomoć ovog uredskog dodatka kao promotivnog poklona koji je ionako sam po sebi vrlo često korišten, pokazalo se kao odlična ideja. 

Promotivne kemijske olovke s prilagođenim logotipom otisnutim na olovku.

U tom smislu ukoliko započinjete poslovanje i ne znate na koji se način promovirati, promocija uz pomoć kemijskih olovki odličan je izbor.

Članci u istoj kategoriji: