Site Overlay

Koje žarulje odabrati za rasvjetu stana?

Danas je izbor svake stvari poprilično širok, budući da se u zadnjih nekoliko desetaka godina svijet rapidno razvija. Tako su i neke naizgled obične stvari, dobile nekoliko različitih varijacija, pa žarulje sa žarnom niti više nisu jedini način rasvjete. Postoje i takozvane štedne žarulje, LED rasvjeta i mnogi drugi načini, a kroz današnji tekst fokusirat ćemo se na dvije najpopularnije – LED i žarna nit. Objasnit ćemo prednosti i mane svake, te koje su bolji izbor, a na kraju teksta donosimo i online trgovinu u kojoj ih možete nabaviti po odličnim cijenama.

Žarulje sa žarnom niti

Prva komercijalna žarulja koja se i danas koristi je žarulja sa žarnom niti. Ova žarulja radi na principu zagrijavanja žarne niti, koja tako emitira svjetlost. Postoji nekoliko negativnih stvari oko ovakvog načina rasvjete:

  • Žarna nit se prvo treba užariti i tek onda emitira svjetlost (troši se znatno više energije)
  • Paljenje i gašenje negativno utječe na vijek trajanja
  • Svjetlost nije prirodne bijele boje
  • Kratak vijek trajanja

Čitajte i sljedeći članak: Osvijetlite vanjske prostore kvalitetnom rasvjetom

Iako je estetika rasvjetnih tijela važna, sigurnost je ipak uvijek na prvom mjestu. Naime, adekvatno postavljena vanjska svjetla smanjit će mogućnost ozljeda u večernjim satima. To je poseb

Da nije sve tako crno, osim ovih negativnih stvari, moramo navesti i jednu pozitivnu. To je svakako niska cijena, no na dugoročno će vam LED žarulje koje su nešto skuplje zapravo dati uštedu. Sve o njima i koje su njihove prednosti donosimo u nastavku.

LED žarulje su sadašnjost i budućnost

Ne postoji bolja rasvjeta od LED tehnologije. LED žarulje su postale standard u svim novim objektima, a razlozi za to su mnogobrojni. Samo neke od pozitivnih stvari su:

  • Vijek trajanja od 50 tisuća sati
  • Paljenje i gašenje im ne smeta
  • Prirodna, bijela svjetlost
  • Ušteda prilikom rasvjete (sva energija se pretvara u svjetlost, a ne toplinu)

Pročitajte sljedeći članak: Noćne lampe su vrlo učinkovite u domu

Odavno je poznata tradicija osvjetljavanja spavaćih soba uz pomoć efektne noćne lampe kao pomoćnim svjetlom u ovom intimnom prostoru.

Za razliku od žarulje sa žarnom niti, LED je nešto skuplja početna investicija, no zbog duljeg vijeka trajanja i manje potrošnje energije zapravo je isplativija. Ako ste razmišljali o tome za koju da se odlučite, mislimo da ćete nakon ovog teksta donijeti odluku bez problema!

Gdje kupiti LED žarulje?

LED žarulje dostupne su u online trgovini Volino Svetila, po najnižim cijenama. Prednost online kupnje je što u svega nekoliko klikova mišem možete naručiti sve što vam je potrebno i stići će na vašu kućnu adresu. Osim toga, širok asortiman odmah dostupnih proizvoda prodaje se po najboljim cijenama na tržištu, a sve žarulje su prethodno provjerene i testirane, te su u potpunosti sigurne za upotrebu.

Uštedite na računu za vodu uz perilice suđa

Perilica suđa spadaju u kućanski aparat koji neki obožavaju, a neki preziru. Činjenica je da se suđe svakodnevno gomila. Spremanje bilo kakvog obroka zahtijeva korištenje raznih lonaca, tava, posuda i slično.

Članci u istoj kategoriji: