Site Overlay

Krovni nosači za sve marke automobila

Kao jedna od najvažnije dodatne opreme svakog automobila, izdvajaju se krovni nosači. Kao što im samo ime govori, oni se postavljaju na krov automobila i služe za prijenos tereta. Postoje razne vrste nosača, od univerzalnih, do teretnih ili pak prilagođenih nosača za transport skija ili bicikala. Kod kupnje automobila mnogi odluče uštedjeti i ne doplatiti za krovne nosače, te ih kasnije moraju odvojeno kupiti. Također, kod mnogih polovnih automobila ljudi ne dobiju krovne nosače, a kada su im potrebni moraju ih nabaviti. U današnjem tekstu objasnit ćemo kakve sve vrste postoje, gdje ih kupiti povoljno i na što trebate paziti prilikom odabira.

Vrste krovnih nosača

Teški teret ne možete postaviti na krov automobila, jer će se on udubiti, stoga je neophodno da imate krovne nosače koji su postavljeni na lijevi i desni bok krova i koji imaju mogućnost postavljanja teških tereta na sebe. Neke manje stvari možete prevoziti i u automobilu, no za veće je neophodno da se na krov postave nosači, na koje ćete kasnije montirati teret. Kvalitetni krovni nosači rade se od čvrstog aluminija ili željeza, a svaki imaju propisanu maksimalnu težinu tereta koji mogu nositi. U ponudi raznih trgovina razlikuju se univerzalni nosači, teretni krovni nosači i nosači prilagođeni pojedinom modelu automobila. Svaki od ovih nosača ima svoje prednosti i mane, a u nastavku odgovaramo na što morate paziti prilikom odabira.

Odabir krovnih nosača

Prilikom kupnje krovnih nosača veoma je bitno da znate za što su Vam potrebni. Ako planirate prenositi bicikle, tada su posebni nosači za bicikle najbolji odabir. U slučaju da su vam nosači za krov automobila potrebni za postavljanje krovne kutije, tada će univerzalni krovni nosači biti najbolji izbor, jer ih u slučaju prodaje automobila možete jednostavno sačuvati i koristiti na drugom automobilu. Prilikom odabira morate pripaziti i na maksimalnu dopuštenu nosivost, stoga ako planirate prevoziti težak teret, teretni krovni nosači najbolji su odabir. Nosači za automobil jednostavno se montiraju i skidaju, te ih u slučaju da Vam „uništavaju“ izgled automobila, lako možete skinuti do sljedećeg puta kada će Vam biti potrebni.

Krovni nosači online

U web trgovini With car možete brzo i jednostavno kupiti krovne nosače za automobil. U ponudi raznih vrsta izdvaja se marka Nordrive koja ima veoma kvalitetne nosače izrađene od čvrstog aluminija. Jednostavno odaberite što Vam je potrebno i naručite u svega nekoliko klikova mišem, te će paket doći na Vašu kućnu adresu.

Trebate nove auto presvlake? Onda si pročitajte članak sa naslovom “Auto presvlake za nov interijer“.

Članci u istoj kategoriji: