Site Overlay

Kvalitetan toner za printer i dobar ispis

Kupnja printera je dugoročna investicija, koja s vremenom zahtjeva dodatne uloge da bi se kupio novi toner za printer. Kvalitetni printeri danas su dostupni u mnogim trgovinama, te više nije potrebno za njih izdvajati nekoliko tisuća kuna. Originalni toneri za printer mogu koštati i više od novog printera, ali nisu jedino rješenje u slučaju nedostatka boje. Možete se odlučiti i na zamjenske, a koja je razlika doznajte u nastavku.

Originalni toner za printer

U slučaju da vam budžet dozvoljava, najbolji odabir je original toner za printer. Njega propisuje proizvođač printera, te je on posebno proizveden upravo za vaš proizvod. OEM oznaka označava Original Equipment Manufacturer, te garantira originalnošću proizvoda i najboljom kvalitetom ispisa. Ovi toneri najbolje se ponašaju u printeru i garantiraju najvećom kvalitetom, no cijena im je znatno viša od zamjenskih. Isplati li ih se kupovati ili su zamjenski dovoljno dobri?

Zamjenski toneri su dostojna zamjena

Ako printer koristite za klasičan ispis dokumenata ili u privatne svrhe, tada je zamjenski toner za printer najbolji odabir. Njegovom kupnjom uštedjet ćete novac, a za ljude koji printaju velike količine dokumenata, to može biti znatna količina uštede. Glavna razlika u odnosu na originalni je što ga ne propisuje proizvođač. Što se tiče kompatibilnosti s printerom u to nema sumnje, a kvaliteta ispisa može biti rame uz rame s originalom. Ako patite od toga da se u Canon printeru nalazi Canon toner, tada možete ići na skuplju opciju, no i neka druga marka tonera prilagođena određenom modelu Canon printera je dobar odabir.

Obnovljeni original toner

Postoji i treća opcija, a to je originalni obnovljeni toner za printer. Kada ste ispraznili tintu iz tonera, možete spremnik iskoristiti za ponovno punjenje. Tako ćete uštedjeti novac, te imati kvalitetnu tintu za nastavak rada. Obnovljeni originalni toneri su prije prodaje testirani i rade jednako kao i original. Nakon kupnje, zamjenu tonera u pisaču možete jednostavno odraditi sami, no prije izmjene provjerite kako se ona radi u uputama. Nerijetko se događa da ljudi brzopleto sami pokušaju izmijeniti toner, te onda upotrebom sile naprave kvar na printer.

Original, zamjenski ili obnovljeni toner možete pronaći u web trgovini Toner123. U širokom asortimanu proizvoda možete pronaći toner za odgovarajući printer i tako biti sigurni da će vam odgovarati. Odaberite artikle koje želite naručiti i izvršite narudžbu, te će paket biti poslan na vašu adresu. Kada paket stigne, jednostavno zamijenite toner u printeru i možete nastaviti s printanjem.

Članci u istoj kategoriji: