Site Overlay

Kvalitetne LED žarulje za auto

Na automobilima se danas uglavnom mogu pronaći klasične halogene žarulje. One se već dugi niz godina ugrađuju u njih ponajviše zbog toga što se jeftine za proizvodnju, a daju dosta dobro osvjetljenje. No, unazad nekoliko godina, na tržištu su se pojavile i neke nove vrste rasvjete za automobile. Isto kao što je slučaj i u kućanstvima, LED rasvjeta se pokazala kao odlično novo rješenje.

Tako se i danas sve više koriste LED žarulje u automobilima zato što se pokazalo da imaju brojne prednosti. Zbog toga su danas one vrlo često dio novih modela auta.

Prednosti LED žarulja za auto

LED žarulje za auto imaju brojne prednosti u odnosu na one halogene. Neke od njih su:

  • Bolja razina osvjetljenja
  • Manja potrošnja električne energije
  • Dugotrajnost 
Prednosti i nedostaci LED žarulje za prednja svjetla

Kao glavna prednost ističe se bolja razina osvjetljenja. To je vrlo bitno pri vožnji noći ili u lošim uvjetima kada će vam automobilske LED žarulje pružiti puno više svjetla što će vam ponekad itekako dobro doći. Ta bolja osvijetljenost najbolje dolazi do izražaja po vožnji cestama koje nemaju uličnu rasvjetu. 

Nešto više početno ulaganje u rasvjetu na autu

Ako na automobilu imate neku drugu vrstu rasvjetnih tijela, možete se odlučiti za naknadnu ugradnju LED žarulja za auto. Njihova nešto viša cijena će možda odmah odbiti neke vozače od te ideje o njihovoj ugradnji. No, treba gledati široku sliku jer one spadaju u izuzetno učinkovito rasvjetna tijela. To znači da će dugo trajati, a ujedno će trošiti manje električne energije, odnosno manje će prazniti akumulator.

LED žarulje
LED žarulje imaju brojne prednosti u odnosu na one halogene

Sve gore navedeno u konačnici znači da ćete kroz duži vremenski period ipak uštedjeti, odnosno za isto vrijeme ćete potrošiti manje novca njihovom kupnjom, nego što biste potrošili da morate češće mijenjati klasične žarulje.

Kupnja u trgovinama s autoopremom

LED žarulje za auto se mogu pronaći u brojnim trgovinama s autoopremom i autodijelovima. Potrebno je pripaziti prilikom kupnje jer se mogu pronaći u raznim modelima, kao što su:

  • H4
  • H7
  • H1 itd.

Ne odgovara svaki model na svaki model auta pa morate kupiti one odgovarajuće. Ako ne znate koje odgovaraju vašem automobilu, za taj podatak se možete obratiti proizvođaču auta ili se možete raspitati kod trgovaca u trgovini. U većini slučajeva će vam i trgovci moći pomoći jer imaju podatke o kompatibilnim automobilskim žaruljama za veliki broj modela.

Članci u istoj kategoriji: