Site Overlay

Kvalitetni auto lanci za snijeg

Zimski dani su veoma opasni za vožnju jer osim čestih kiša, zbog hladnoće može doći do leda na cesti ili pak padanja snijega. Zakonski je propisano da su lanci za snijeg obavezna dodatna oprema za automobil na nekim dionicama, te za vrijeme jakog snijega. Kao što i Vi birate deblju zimsku obuću, tako i vaše automobilske gume moraju biti kvalitetne i u slučaju jakog snijega treba ih ogrnuti lancima. Lanci za snijeg pobrinut će se da možete voziti Vaš automobil po snijegu bez straha za klizanjem, no naravno brzinu morate prilagoditi vremenskim uvjetima. 

Lanci za snijeg su obavezna dodatna oprema

U zimskim uvjetima ljetne gume moraju imati minimalnu dubinu od 4 mm, te lanci za snijeg moraju biti spremni u automobilu. Svi koji ne poštuju ovaj zakon, mogu biti kažnjeni, a i prijetnja su ostalim sudionicima u prometu. Nepovoljni vremenski uvjeti na cestama tijekom zime, mogu prouzročiti gomilu problema u prometu, a posebno su opasni kod neiskusnih vozača. Samo neke dionice u Hrvatskoj propisuju ovaj zakon, ali svakako je pametno da se lanci za snijeg nalaze u bunkeru svakog automobila, kako u slučaju iznenadnog snijega ne biste ostali nepomični.

Kako se lanci za snijeg postavljaju?

Čak i za potpune laike koji se nikada nisu susreli s postavljanjem lanaca, ovo neće predstavljati problem. Svakako se preporučuje da nakon kupnje probate postaviti i skinuti lance, kako u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ne bi morali dugo boraviti izvan automobila. S lancima se u kutiji nalaze upute oko postavljanja i nerijetko plastične rukavice koje će zaštititi vaše ruke od prljanja tijekom postavljanja. Nakon što izvadite lance iz kutije, otpetljajte ih i prema uputama krenite s postavljanjem. Postavljanje se obavlja u svega nekoliko minuta, ovisno o tome koliko ste iskusni.

Gdje kupiti lance za snijeg?

Jeftini i kvalitetni lanci za snijeg mogu se pronaći u raznim online trgovinama specijaliziranim za auto dijelove i auto opremu. U trgovini With car možete pronaći lance za snijeg koji odgovaraju Vašim gumama, te ih jednostavno u svega nekoliko klikova mišem naručiti. Nakon što ste naručili lance ili neku drugu auto opremu, paket će u veoma kratkom roku stići na Vašu adresu i spremni ste za put!

Univerzalne navlake za auto. Na tržištu se po nešto nižim cijenama može pronaći i univerzalna auto oprema u obliku univerzalnih navlaka za auto koje se jednostavno mogu navući na sjedala. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: