Site Overlay

Lakši rad uz dobre radne cipele

S obzirom da ćete u njima provesti mnogo vremena, radne cipele jako je važno odabrati uz mnogo razmišljanja i pažnje, jer svaki krivi odabir može uzrokovati negativne posljedice!

Pažljivo birajte radnu obuću

Čak i ako kupujete iste radne cipele kakve ste imali i ranije, uvijek je dobro osobno doći u trgovinu te ih na licu mjesta isprobati. Ovisno o poslu koji radite ovisi i to koje radne cipele i radnu odjeću morate imati, no zlatno pravilo za sve vrste radnih cipela je da ih treba isprobati. 

Nekoliko testnih koraka po trgovini može vam već reći puno o tome odgovaraju li vam ili ne. U kupnju se najbolje zaputiti pred kraj dana, odnosno poslijepodne, kada je stopalo već malo oteklo. Tako ćete biti sigurni da kupujete one koje će vam biti udobne za nošenje.

Odaberite odgovarajući broj radnih cipela

Dobar savjet kod kupnje radnih cipela kojega se dobro držati je da kupujete one koje su barem pola broja veće od broja kojeg inače nosite. To će omogućiti stopalu da diše i širi se tijekom dana. Kada birate zimske radne cipele, ovo je pravilo pogotovo važno jer će vam omogućiti da nosite dodatne zaštitne slojeve, pa će vam stopala tijekom rada biti na toplom. 

Odgovara li vam obuća možete provjeriti tako da stopalo u cipeli pomaknete maksimalno naprijed – između nje i pete trebao bi stati kažiprst – ili ga pomaknete maksimalno unatrag – tada bi kažiprst trebao stati između nje i gornjeg dijela stopala.

Dodatci koji čine razliku u udobnosti

Osim što omogućuje širenje stopala tijekom dana i dodavanje dodatne izolacije, komotne radne cipele nezaobilazne su želite li dodati dodatke poput uložaka, što možete raditi iz više razloga. Oni vam mogu pomoći u sljedećem:

  • pomažu u izolaciji i lakšem sušenju i disanju stopala tijekom dana
  • mogu pomoći i ako imate ravna stopala i slične probleme

Članci u istoj kategoriji: