Site Overlay

Mape grada su postale sve popularnije

Poznato je kako se načini uređivanja interijera svake godine mijenjaju, pa je tako prilikom uređenja domova sve popularnije postalo i vješanje fotografija i postera na zidove. U vrijeme kada je ovaj trend bio jako popularan, gotovo da nema doma koji nije imao zid s fotografijama ili posterima. 

Danas se trend malo promijenio pa više nisu moderne fotografije i posteri, već mape grada koje služe kao uspomena i obilježavaju neki važan trenutak u životu osobe, odnosno vlasnika doma.  One su danas izrađuju u svim mogućim formatima pa ih je moguće vrlo lako prilagoditi svojim željenim dimenzijama.

Lijepo uređen dom

Ako vam se ideja o postavljanju mape grada sviđa i želite smjestiti mapu svoga grada ili vama važnog grada u svoj dom, vrlo je važno da se prije toga pripremite na sve ono što će vam biti potrebno. Kako bi se gradski zemljovid uklopio u svaki interijer, važno je slijediti iduće korake:

  • Odabrati dizajn 
  • Odabrati primjerenu veličinu 
  • Pronaći okvir koji će odgovarati stilu uređenja
  • Odabrati poziciju na kojoj ćete ga postaviti 

Tek kada razmislite o svim ovim parametrima, možete krenuti s procesom postavljanja mape grada u svoj dom.

Odaberite idealnu mapu grada za sebe

S obzirom na to da su mape grada danas vrlo popularan dodatak svakog doma, na tržištu postoje različiti proizvođači, pa tako postoje one koje prikazuju koordinate grada i točno mjesto na kojem se neki vama važan događaj dogodio. 

Gradski zemljovid je popularan dodatak svakog doma.
Gradski zemljovid danas je vrlo popularan dodatak svakog doma.

Postoje i gradski zemljovidi koji prikazuju samo mjesto na kojem se nešto dogodilo, ali i oni koji iz ptičje perspektive prikazuju i okolinu grada i velik broj drugih varijacija. Na vama je samo da odaberete točan izgled modela koji želite.

Stavite gradski zemljovid na zasluženo mjesto

Kako bi vaš gradski zemljovid zasjao u svom punom sjaju, vrlo je važno da ga stavite na mjesto na kojem će biti vidljiv i na kojem će najprije vas, a onda i sve koji uđu u prostoriju podsjećati na te predivne događaje koje ste obilježili na njemu. 

Kako bi se gradski zemljovid uklopio u svaki interijer, važno je slijediti iduće korake.

Mape grada danas mogu samostalno stajati na zidu poput slika jer se najčešće stavljaju u okvire, ali isto tako mogu stajati i samostalno ukoliko su izrađene od tvrđeg papira pa mogu krasiti neku od vaših polica u vašem domu. Bilo kako bilo, izbor ima jako mnogo i stvatko može pronaći nešto za svoj dom.

Članci u istoj kategoriji: