Site Overlay

Mobilnost na putovanju uz unajmljeni auto

Ukoliko pripadate onoj skupini ljudi koji vole biti aktivni i mobilni na svom putovanju, onda je najam auta najbolja opcija za vas jer će vam uvelike olakšati odmor, ali ga i učiniti zanimljivijim. 

Tako ćete u svakom trenutku moći posjetiti sva mjesta koja želite, nećete ovisiti o rasporedu javnog prijevoza te ćete moći neometano uživati u svom odmoru uz mobilnost kao da ste kod kuće.

Koji automobil za najam odabrati?

Odabir modela automobila koji ćete unajmiti jedna je od najčešćih nedoumica s kojima se korisnici ove usluge susreću. Odgovor na ovo pitanje nije jednoznačan jer najam auta ovise o više čimbenika:

  • koliko putnika imate (ukoliko putujete s djecom ili s više putnika bolje je izabrati  udobnije automobile s više sjedišta)
  • koliko prtljage imate (ukoliko putujete s puno prtljage veći automobili su bolji izbor)
  • na koliko dugo putovanje idete (ukoliko idete na dalek put birajte ekonomično i udobno vozilo)
  • na kojoj turističkoj destinaciji ćete koristiti automobil (ukoliko idete u turistička središta koja su zagušena prometom, bolje je izabrati manji automobil kako biste lakše pronašli parking)
Najam automobila
Najvažnije je da je najam automobila u odabranoj tvrtki pouzdan

Koju tvrtku za najam auta odabrati?

Kada govorimo o tvrtkama koje pružaju usluge najma automobila, važno je odabrati onu koja je pouzdana i profesionalna što ćete saznati ukoliko se raspitate kod svojih prijatelja ili poznanika ili ukoliko pročitate recenzije ostalih korisnika na web stranicama ili forumima.

Najvažnije je da je najam automobila u odabranoj tvrtki pouzdan, da se ugovor poštuje i da nema iznenadnih troškova što ćete ostvariti dobrim informiranjem prije ugovoranja ove usluge te pri sklapanju samog ugovora s tvrtkom.

Uštedite pri unajmljivanju auta

Iako se unamljivanje auta čini kao velik luksuz zbog čega se mnogi ne odlučuju na ovu opciju, ipak se može uštedjeti. Naime, najlakši način da uštedite je taj da na internetu potražite ponude svih tvrtki koje nude ovu uslugu te da usporedite cijene i odaberete onu koja je za vas najprihvatljivija. 

Ipak, vrlo je važno informirati se o svim troškovima i uvjetima jer u promotivne cijene najčešće nisu uključeni neki troškovi, već samo služe kako bi vas privukli na rezervaciju nakon čega slijedi šok i niz neplaniranih troškova što je važno izbjeći. Stoga je najpouzdaniji način najma auta po što prihvatljivijoj cijeni to da se obratite direktno tvrtki u poslovnici ili putem interneta te saznate sve informacije koje su vam važne.

Čitajte i sljedeći članak: Nove avanture na dohvat ruke uz najam jedrilice

Jedan od popularnijih načina za provođenje odmora, ne samo ljeti, već i u jesen i proljeće, postao je najam jedrilice

Članci u istoj kategoriji: