Site Overlay

Neka tetovaža uvijek izgleda lijepo

Tetovaže su danas postale dodatak koji mnogi nose na tijelu. Svatko tko se tetovirao barem jednom zna kako je pravilna briga za tetovažu najbitnija, kako bi ona i nakon dugo vremena izgledala lijepo, jasno i kako bi vremenom što manje izblijedjela. 

Koža je dio živog organizma, pa se stoga stalno mijenja i obnavlja, sasvim je normalno da se i tetovaža mijenja zajedno s kožom. Ipak, to ne znači da ne možete dulje održati sjaj i ljepotu tetovaže uz malo njege u obliku kreme za tetovaže. Sretna i zdrava koža znači i ljepšu i dugotrajniju tetovažu.

Briga za novu tetovažu

Period zarastanja tetovaže najvažniji kako bi ona bila lijepa i izgledala dobro i godinama nakon tetoviranja. To je površinska rana, pa je veoma bitno dobro paziti da zaraste pravilno, stoga je izrazito bitno koristiti odgovarajuće kreme za tetovaže. Kod odabira kreme za tetovaže koja je nova prije svega treba pratiti upute iz salona, s obzirom da nije svaki ukras na tijelu isti, a ni svaki dio tijela nije isti i nema iste zahtjeve.

Najčešće se njega za novu tetovažu svodi na:

  •  redovito čišćenje
  •  mazanje tankog sloja antibakterijske kreme za tetovaže – ona hrani kožu i pomaže kod pravilnog zacjeljivanja.

Nahranite kožu

Kreme za tetovaže

Suha koža nije idealna površina za ukrašavanje te može uzrokovati brže zamućenje i blijeđenje. Upravo radi toga, tetovažu je i nakon tetoviranja bitno mazati kremama za tetovaže koje će nahraniti kožu i zaustaviti isušivanje. Najbolje su one na bazi vode, jer će najbolje nahraniti kožu. Možete ih kupiti u web shopu Lux-factor.com/hr/. S druge strane, treba izbjegavati one na bazi petroleja.

Članci u istoj kategoriji: