Site Overlay

Neophodni dodatak svakog vrta su vrtne garniture

Mjesto na kojem ćete provoditi najviše vremena za vrijeme toplih proljetnih i ljetnih noći zasigurno je okućnica, a kako bi boravak bio što ugodniji pobrinut će se vrtne garniture. One su veoma popularan i gotovo neizostavan dodatak svakom vrtu, a danas su u ponudi razne vrtne garniture. Po čemu se razlikuju, te kako odabrati kvalitetnu donosimo u nastavku.

Vrste vrtnih garnitura

Postoji nekoliko najpoznatijih vrsta vrtnih garnitura, a to su svakako plastične, drvene, garniture od ratana, te aluminija. Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i mane, te ovisno o vašim željama i zahtjevima birate idealnu garnituru za sebe.

Vrtne garniture
  • Plastične vrtne garniture prije su bile jedne od najpopularnijih, upravo zato što su ostale bile znatno skuplje i nedostupne mnogima. Njihov glavni adut je jeftina cijena, no nikako se ne uklapaju u vrt, izgledaju neprirodno i izrazito su loše kvalitete. Možete ih kupiti u gotovo svim većim trgovinama, no naš savjet je ipak da se odlučite na drvene ili one od ratana koje su na dugoročno puno bolji izbor.
  • Drvene vrtne garniture su zaista najljepše i tu nemamo što pričati. U okruženju okućnice izgledaju najprirodnije i odlično će se uklopiti. Ono što je mana ove vrste je veoma visoka cijena i potreba za stalnim održavanjem. Drvo je veoma zahtjevan materijal i nije pretjerano otporno na razne vremenske uvjete.
  • Omjerom cijene, kvalitete i izgleda, garniture od ratana su najbolja opcija. Iako se ne uklapaju u vrt kao drvene, puno su jednostavnije za održavanje i jeftinije od drvenih. 
  • Garniture od aluminija su veoma otporne i ne morate ih sklanjati s kiše ili jakog sunca. No sve to ima cijenu i totalno suprotno od dugotrajnosti je njihov izgled koji se nikako ne uklapa u okućnicu. Osim toga, veoma su neudobne za sjedenje.

Vrtne garniture online

Danas je sve dostupno putem interneta, pa tako i preko web shopa možete u širokom asortimanu odabrati vrtne garniture prema vlastitom izboru. Prilikom kupnje obratite pozornost na opis proizvoda, gdje bi trebala pisati veličina garniture i materijal izrade. Nakon što odaberete proizvode koje želite kupiti, dodajte ih u košaricu i naručite.

Benzinska kosilica najbolji je odabir. Kiša je prestala, sunce izašlo, a trava samo raste. Pred vama su sati i sati koje ćete provesti za kosilicom. Čitajte više …

Stolne ti lampe omogućuju da podesiš ugođaj u prostoriji na više načina. Stolne lampe pružaju dodatno osvjetljenje gdje je potrebno, a istovremeno prostoriji daju osobnost. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: