Site Overlay

Nova zabava uz društvenu igru Otok Catan – Inke

Zaljubljenici igre Otok Catan znaju kako ova igra nudi sate i sate zabave i bezbroj kombinacija uz koje niti jedna partija neće biti ista kao i prošla. Ako ste savladali društvenu igru Otok Catan i tražite nove izazove, jedna od novih verzija, Otok Catan – Inke tu je da vas oduševi novim pustolovinama. 

Potražite je u specijaliziranim trgovinama koje prodaju društvene igre ili u trgovinama koje prodaju razne igračke i igre. 

Novo okruženje, novi izazovi za igrače

Društvena igra Otok Catan – Inke odvija se prije no što se veliko carstvo Inka proširilo i osvojilo Južnu Ameriku. U doba kada je na tom predjelu i dalje živjelo mnoštvo malih plemena, svaka sa svojim otkrićima i slabostima. U ovoj igri se ispreplići tri velika plemena iz stvarne povijesti:

  • Waria
  • Tiwanaki
  • Lambayeque

A to omogućuje i stvaranje novih strateških izazova i mehanika igre, koji je čini drugačijom od klasične verzije. 

Novi izazovi traže i nova, inovativna rješenja i nove strategije koje će vas dovesti do pobjede, a svaka odluka koju donesete može vas dovesti do pobjede!

Društvena igra u koracima

Glavna razlika između klasične i društvene igre Otok Catan – Inke je u tome što ova verzija igre ima nekoliko koraka kroz koje igrač mora proći. Kako su u povijesti postojala tri velika plemena koja su vremenom zamijenile Inke, tako se i ovdje svaki igrač mora postaviti u ulogu sva tri plemena. Prvi igrač koji to učini izaziva uzdizanje velikih Inki i pobjeđuje. Ova mehanika igre donosi sa sobom i nove načine igranja i strategije kojima se tijekom igre možete poslužiti, ali i nove opasnosti koje vas mogu dovesti u velike probleme.

Nova pravila i prilagodbe u igranju

Svaki put kada jedno pleme dostigne svoj vrhunac igrač mora maknuti sve njihove ceste i označiti naselja te prestati s razvojem tog plemena, a sva polja koja je to pleme zauzimalo mogu zauzeti protivnici. Ipak, dok pleme i dalje postoji na ploči, igrač i dalje dobiva njihove resurse dok razvija svoje novo pleme. 

Ovo predstavlja najveći izazov u igri. Igrač mora strateški planirati kada će u igri Otok Catan – Inke unaprijediti svoje pleme ili ga proširiti. A sve to jer promjena plemena u kritičnom trenutku kada su svi protivnici jaki može značiti propast i izbacivanje s ploče za igrača.

Članci u istoj kategoriji: