Site Overlay

Nove avanture na dohvat ruke uz najam jedrilice

Uzbudljiv odmor, nezaboravna iskustva i avanture u kojima ćete uživati odličan su način da provedete ovo ljeto. Ako ste se odlučili na nešto novo i drugačije, onda je najam jedrilice odlična ideja kako ovo ljeto doživjeti nešto novo i okušati se u aktivnostima s kojima se niste prije sreli.

To je možda jedna od onih ideja koja vam je više puta pala na pamet, ali ste je odbacili. Dajte joj šansu ovog ljeta i nećete požaliti.

Važne informacije o najmu jedrilice

Jedan od popularnijih načina za provođenje odmora, ne samo ljeti, već i u jesen i proljeće, postao je najam jedrilice. Ipak, prije no što se uputite na odabir same jedrilice, važno je da razmislite o tome što vam treba i što biste željeli od jedrenja. Prije nego ugovorite najam jedrilice, važno je znati treba li vam skiper ili ćete pak na jedrenje sami. 

Važno je napomenuti kako na jedrenje bez skipera možete samo ako imate licencu i važeće certifikate, no najam jedrilice bez skipera jeftinija je opcija koja garantira potpunu privatnost i slobodu jedrenja po volji.

Opustite se na moru

S druge strane, najam jedrilice sa skiperom možda je skuplji, jer se skiper plaća po danu i mora mu biti osiguran obrok, no imajte na umu kako ćete bez brige moći uživati u ljepotama mora, dok se skiper brine o svemu. 

Osim skipera, još je jedan važan detalj kod najma jedrilice, a to je količina prostora. Jedrenje je odličan način da se opustite s obitelji, zabavite s prijateljima ili pak uživate u sportskim natjecanjima. Stoga postoje mnoge različite vrste jedrilica između kojih možete birati. Dobro planiranje tu je veoma važan faktor!

Pripazite na specifikacije jedirlice

Prvo što treba provjeriti kod odabira jedrilice je:

  •  broj ležajeva
  •  broj kabina 

Upravo ta dva podatka će najviše utjecati na broj ljudi koji možete povesti na jedrenje. Prije najma jedrilice također provjerite i broj toaleta i tuš kabina, kao i visinu potpalublja i starost jedrilice. Sve jedrilice koje su mlađe od 6 godina dovoljno su nove da se ne morate brinuti.

Želite li na jedrenje povesti više ljudi, imajte na umu kako je s većim jedrilicama teže i upravljati jer su dulje, no također su i brže pa njima možete prijeći veće udaljenosti u kraće vrijeme.

Pariz, Francuska

Pročitajte i članak sa naslovom Pariz, grad ljubavi i umjetnosti.

Članci u istoj kategoriji: