Site Overlay

Odaberite prijenosno računalo koje odgovara upravo vama

Računalo ili tablet

Ovisno o tome koje su vaše potrebe, stolna ili prijenosna računala, ali čak i tablet mogu biti odgovarajuće rješenje za vas. Tableti su danas došli do razine na kojima se na njima mogu obavljati mnoge osnovne funkcije, poput:

  •  izrade prezentacija
  •  otvaranja dokumenata
  •  pisanja zabilješki
  •  surfanja

Zato su pogodni za sve koji ne traže više. Ipak, uz tablet je također dobro imati dodatnu periferiju poput tipkovnice, koja će vam pomoći kod unosa podataka, jer tipkovnica na tabletima zna biti poprilično nezgrapna za pisanje. Kompliciranije radnje poput kodiranja, uređivanja slika i videa ipak je bolje ostaviti za računala.

Prijenosno ili stolno računalo

Ako ste pak zaključili da vam treba računalo, onda je iduće pitanje želite li stolno ili prijenosno računalo. Dvije su glavne razlike. Prijenosna računala sa sobom možete nositi posvuda, što znači da ne morate raditi od kuće, već i u pokretu te sve svoje potrebne datoteke uvijek imate sa sobom. 

Druga razlika je u tome što je prijenosna računala i dalje teško nadograđivati. Postoje samo određeni dijelovi prijenosnog računala koje možete zamijeniti, dok na onom stolnom možete mijenjati sve – od tipkovnice i zvučnika pa sve do radne memorije, tvrdog diska i grafičke kartice.

Dimenzije računala su bitan podatak

Kada birate prijenosno računalo, prvo i osnovno važno je razmisliti o tome za što ćete ga i gdje  koristiti. Ako je u pitanju posao koji zahtijeva korištenje većeg ekrana, onda je uvijek bolje odabrati model većih dimenzija. Ipak, želite li svoje računalo moći nositi sa sobom u torbi ili ruksaku, onda je bolje odabrati modele dijagonale ekrana do 15,6 inča. Ta dimenzija najbolji je omjer veličine ekrana i dimenzija jednostavnih za prenošenje. Težina je također bitna. Općenito se težina vrti oko jednog do dva kilograma, po pravilu što su manje dimenzije, to je manja i težina.

Toner za printer. Trebate pomoć u pronalaženju tinte? Otkrijte najbolju tintu, toner ili papir za svoj pisač. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: