Site Overlay

Odmor od ubrzanog načina života u termama u Sloveniji

Ukoliko želimo u jednoj zemlji pronaći i gradska središta i prirodne ljepote, i jezera i planine, uputit ćemo se u Sloveniju, malu zemlju s bogatom ponudom u kojoj se može naći nešto za svačiji ukus. Ljekoviti termalni izvori u Sloveniji posebno privlače posjetitelje, koji tamo dolaze sami na liječenje, s partnerom na romantični vikend ili pak s cijelom obitelji na odmor. 

Na tim ljekovitim termalnim izvorima izgrađeni su hoteli, odnosno terme, u koje se mnogi dolaze opustiti, odmoriti i zaboraviti na inače ubrzan život. 

Velik izbor termi

Kada su u pitanju terme Slovenija nudi veliki izbor mjesta te svatko može odabrati nešto sukladno svojim željama i mogućnostima. Bilo da želite imati pogled na jezero, brčkati se u bazenu dok vani pada snijeg, bili u blizini velikog grada, šetati prirodnom ili se pak upustiti u novu avanturu, Slovenija ima upravo ono što tražite. 

terme Slovenija termalni izvori
Ljekoviti termalni izvori u termama u Sloveniji posebno privlače posjetitelje, koji tamo dolaze s partnerom na romantični vikend.

Veliki izbor postoji neovisno o godišnjem dobu jer terme uvijek nude grijane bazene, a također se može pronaći nešto za svačiji budžet. Ako vam opuštanje brzo dosadi, neke terme nude i veliki broj različitih aktivnosti s kojima možete ispuniti vrijeme. U svakom slučaju, nećete biti razočarani.

Bazeni kao odmor za tijelo

Kada pomislimo na terme, većini nam prvo na um padnu bazeni. Bazeni za plivanje, grijani bazeni, jaccuzziji… terme u Sloveniji nude sve to. Ako u terme dolazite s cijelom obitelji, važno je znati da većina nudi animatore koji tijekom dana animiraju djecu na bazenima različitim igrama u vodi, a neke nude i tečaje za neplivače. 

U nekim termama nalaze se i vodeni tobogani na kojima se i djeca i odrasli mogu odlično zabaviti. S obzirom na to da su terme izgrađene na ljekovitim izvorima tople vode i oni koji su u njih došli na liječenje iz njih će izaći zadovoljniji i sretniji.

Wellness kao odmor za dušu

Kako biste u cijelosti napunili baterije i u svakodnevni se život vratili spremni za borbu s novim izazovima, u termama se možete počastiti i različitim wellness paketima. Wellness paketi mogu uključivati masaže, ljekovite kupke, saunu i različite maske za lice. Ayurveda tretmani mogu se isprobati u mnogim termama te se sami možete uvjeriti u njihovu učinkovitost. Sve to, uz ambijentalnu glazbu, omogućuje maksimalno opuštanje i odmor, zbog čega većina ljudi i posjećuje terme. 

Wellness maženje Thermana Laško terme Slovenija

Na različitim mjestima ćete pronaći i različite wellness pakete, pa ako je to nešto što vam je važno, prije polaska provjerite što sve možete očekivati.

Članci u istoj kategoriji: