Site Overlay

Olakšanje za brojne dame je korekcija grudi

Vrlo je učestala želja brojnih žena za povećavanjem grudi, no treba imati na umu da postoje i one koje teže suprotnom, odnosno smanjivanju grudi. Naime, veće grudi, osim što estetski mogu smetati ženi, oni također za sobom nose i brojne zdravstvene poteškoće poput poteškoća s vratnom kralježnicom. 

Upravo su te poteškoće indikacija za smanjivanje grudi da bi svaka žena koja ima ovakve probleme trebala razmisliti o tom zahvatu koji će utjecati na povećanje kvalitete njezinog života te će se ona osjećati ugodnije u svojoj koži.

Indikacije za ovaj medicinski zahvat

Smanjivanje grudi najčešće se vrši ako su grudi težine više od 400 grama, što uzrokuje bol u leđima i vratnoj kralježnici kod žena, a također može uzrokovati osteoporozu. Po dolasku kod odabranog liječnika, on će pregledati ženu i izmjeriti joj grudni koš i dati procjenu za koliko se grudi trebaju smanjiti. 

Veće grudi za sobom nose i poteškoće s vratnom kralježnicom.
Veće grudi, težine više od 400 grama, osim što estetski mogu smetati ženi, oni također za sobom nose i brojne zdravstvene poteškoće poput poteškoća s vratnom kralježnicom. Zbog toga se žene odlučuju za smanjivanje grudi.

Osim toga, liječnik će odlučiti i koju tehniku će koristiti prilikom tog zahvata i na taj način u potpunosti individualno pristupiti svakoj pacijentici.

Povećavanje grudi si učestaliji slučajevi

Nešto češći slučajevi su slučajevi žena koje žele povećavanje grudi. Za ovaj zahvat, žene se najčešće odlučuju za estetskih razloga jer smatraju da bi njihovoj konstituciji bolje odgovarale veće grudi. Naime, velik broj žena koje imaju male grudi tijekom godina razviju komplekse te se ne osjećaju ugodno u svojoj koži, a ovakav  zahvat može uvelike pomoći za povećanje samopouzdanja, povećanje kvalitete života i bolji osjećaj u vlastitoj koži. 

Kada se odlučite na povećavanje grudi svakako je vrlo važno odabrati iskusnog liječnika koji će voditi cjelokupan proces i operaciju te koji će vam biti garancija za dobivanje željenog rezultata.

Procedura medicinskog zahvata na grudima

Svi oni koji razmišljaju o smanjivanju grudi ili povećavanju grudi sigurno se pitaju koliko traje operacija, kao i sam oporavak te što od iste mogu očekivati. Operacija prosječno traje od četiri do šest sati. Nakon operacije, pacijentice se smještaju u bolničke sobe na oporavak. Ovisno o kompleksnosti operacije, pacijenticama mogu biti ugrađeni drenovi na grudima te su grudi povezane elastičnim zavojem. 

Ako razmišljate o smanjivanju grudi ili povećavanju grudi sigurno se pitate koliko traje operacija, kao i sam oporavak te što možete očekivati.

Vrlo je važno znati da se pravi rezultati operacije mogu vidjeti tek nakon nekoliko mjeseci. Nakon operacije nužno je dolaziti na redovite kontrole te na skidanje šavova. Kako bi pacijenticama olakšali oporavak i smanjili bolove, doktori, u velikom broju slučajeva, pacijenticama propisuju antibiotike i lijekove protiv bolova.

Članci u istoj kategoriji: