Site Overlay

Pariz, grad ljubavi i umjetnosti

Za mladence, Pariz je idealan izbor gdje da provedu svoje prve bračne dane. Opcije za intimna iskustva su neograničene, bilo da se radi o pikniku u Parc des Buttes Chaumont, šopingu duž Montaigne avenije ili šetnja pokraj Sene. Pariz je takođe i grad otkrića, gdje jedinstveni kafei pa čak  odlazak na zelenu pijacu kroz nepoznat ali jedinstven gradski krajolik može predstavljati posebno iskustvo i ispuniti savršen dan u Parizu.

Pariz kao turistička destinacija

Pariz je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija koju posjeti preko 50 miliona turista svake godine, i sigurno da nema turističke agencije koja ne nudi putovanje i aranžman na ovu atraktivnu destinaciju.

Eiffelov toranj, Pariz
Eiffelov toranj u Parizu je jedna izmed najposječenih turističkih atrakcija

Najveći broj turista posjete Pariz u proljećnim i ljetnim mjesecima pa se spremite na gužve na svakom koraku ako u ovom periodu putujete u Pariz, naročito na najposjećenijim turističkim atrakcijama kao što su Eiffelov toranj, Luvr i Notre Dame de Paris. U ovom periodu Pariz je najaktivniji i kada se radi o brojnim koncertima, festivalima, sajmovima, …

Čitajte i sljedeći članak: Zabava za odrasle i djecu u toplicama u Sloveniji

Iako i u Hrvatskoj postoje toplice Slovenija je mnogima ipak izbor broj jedan. Velika prednost je njezina blizina, pa već uz relativno kratko putovanje autom možete doći do nekog zanimljivog mjesta. Toplice u Sloveniji tako nude slične usluge

Ulice Montmarta-a

Provedite ugodan dan na ulicama zanimljivog Montmarta-a koji je sačuvao izgled starog Pariza i koji odiše umjetnošću. Na ovim starim ulicama možete pogledati predstave u istorijskim pozorištima ili diviti se radovima u nekoliko sjajnih umjetničkih galerija.

Video: Umjetnici Place du Tertre, Montmartre, Pariz

Ovde se nalaze neki od najšarmantijih trgova u Parizu, velik broj zanimljivih kafea duž čuvenog Rue Lepic, kao i nekoliko savršeno sačuvanih vjetrenjača koje upotpunjuju doživljaj. Ovde možete očekivati i neke od najljepših pogleda na Pariz, duž Rue Ravignan, neposredno prije  Boulevard de Rochechouart, najstarijeg bioskopa u Parizu.

Članci u istoj kategoriji: