Site Overlay

Pažljivo birajte zdravu hranu za pse

Uravnotežena i zdrava hrana za pse igra presudnu ulogu u održavanju optimalnog zdravlja pasa. Ključni sastojci, poput visokokvalitetnih proteina, osiguravaju izgradnju mišića i podržavaju vitalne funkcije organizma. Proteini iz mesa peradi ili ribe pružaju esencijalne aminokiseline neophodne za rast i obnovu tkiva. Zdrave masti i esencijalne masne kiseline poput omega-3 i omega-6:

  • Podržavaju zdravu kožu
  • Osiguravaju sjajno krzno 
  • Doprinose optimalnom radu organa

Složeni ugljikohidrati, kao što su integralne žitarice i povrće, pružaju stabilan izvor energije i vlakana, podržavajući probavu i regulaciju šećera u krvi. Pravilan omjer ovih sastojaka u zdravoj psećoj hrani osigurava da dobiju sve što im je potrebno za zdrav i sretan život. 

Hrana za starije pse često sadrži niži udio kalorija kako bi se spriječila pretilost, česta kod starijih pasa s manje aktivnosti.

Nije uvijek lako osigurati sve ovo, zato je uvijek preporučljivo konzultirati se s veterinarom prije uvođenja nove vrste prehrane u život svog psa, posebno ako se radi o starijem psu ili psu s osjetljivim želudcem ili alergijama. 

Hrana za starije pse

Hrana za starije pse igra ključnu ulogu u održavanju njihove dobrobiti dok ulaze u zlatne godine života. S godinama se prehrambene potrebe mijenjaju, zahtijevajući prilagođenu prehranu. Hrana za starije pse često sadrži niži udio kalorija kako bi se spriječila pretilost, česta kod starijih pasa s manje aktivnosti. Dodatno, visok sadržaj kvalitetnih proteina podržava očuvanje mišićne mase i vitalnosti. 

Esencijalne masne kiseline potiču zdravlje kože i krzna, dok dodatak glukozamina i hondroitina pomaže u održavanju zdravih zglobova. Antioksidansi, poput vitamina E i C, doprinose jačanju imunološkog sustava. Poslastice s dodatkom CBD-a često su omiljen izbor među vlasnicima ljubimaca. Ako se odlučite za CBD za životinje, možete svom ljubimcu pružiti život bez stresa i anksioznosti. Pravilno odabrana hrana za starije pse osigurava im udobnost i vitalnost dok uživaju u zrelim godinama.

Članci u istoj kategoriji: