Site Overlay

Pokorite slovensko tržište uz odgovarajuću domenu

Otvorili ste tvrtku i sada tražite najbolji način da se što bolje i učinkovitije predstavite svijetu. Jedan od najboljih načina za reklamiranje danas postao je Internet. Koristi ga jako mnogo ljudi diljem svijeta i možete vrlo brzo doprijeti do raznolike publike. Stoga je izrada web stranica vaš prvi korak. Taj posao možete odraditi i sami, ali možete ga i prepustiti nekoj tvrtki ili pojedincima koji se time bave. 

A nakon toga morate se odlučiti za domenu. No, prije tog važnog koraka morate razmisliti koje vam je ciljano tržište. Ako to to Slovenija, domena .SI je najbolji izbor.

Slovenska nacionalna domena

Domena .SI zapravo predstavlja slovensku nacionalnu domenu. Svaka zemlja ima svoju i one se razlikuju u kratici. A ta kratica je zapravo kratica zemlje. Slovenska je tako si, hrvatska hr itd.

Domena .SI je na slovenskom tržištu najbolji izbor

Također, u svakoj zemlji je jedna organizacija zadužena za administraciju nacionalne domene. Za Sloveniju je to ARNES, odnosno Akademska i istraživačka mreža Slovenije.

Najbolja domena za slovensko tržište

Planirate li se predstaviti ponajprije na slovenskom tržištu, onda je domena .SI najbolji izbor. A razlog je vrlo jednostavan. Kada svoje web stranice reklamirate na raznim mjestima, poput portala i drugih web stranica, kada netko vidi domenu s tim nastavkom, pretpostavit će da je riječ o nekoj slovenskoj web stranici.

Kada je taj nastavak .si uparen s dobrim nazivom domene, onda možete očekivati i veću posjetu. Primjerice, ako netko iz Slovenije kupuje kosilice i vidi domenu kupikosilice.si, pretpostavit će da je riječ o web trgovini iz Slovenije te će prije kliknuti na tu poveznicu nego ako vidi naziv kosilice.com. 

Nemogućnost postojanja dvije iste domene

Ono po čemu su domene univerzalne je nemogućnost postojanje dvije potpuno iste, odnosno one istog naziva i iste ekstenzije. Prije svake registracije .SI domene napravit će se provjera domene kako bi se utvrdilo je li ona već registrirana. Ako jest, nećete je moći registrirati, već ćete morati odabrati neki drugi naziv.

Pri tome imate dvije mogućnosti. Možete odabrati drugi naziv, a ostaviti domenu .SI. No, ako baš želite naziv koji ste prvotno odabrali, a on je već registriran na .SI domeni, onda se jedino možete odlučiti za neku drugu ekstenziju, primjerice com, net, info ili neku sličnu.

Članci u istoj kategoriji: