Site Overlay

Polo majice za razne prigode

Iako je svima prva asocijacija na polo majice sport pola, tome nije tako. Naime, one su nastale krajem 19. i početkom 20. stoljeća, u vremenu kada se majica kratkih rukava smatrala dijelom donjeg rublja. U svojim počecima je zapravo bila vezana uz tenis koji je u to vrijeme bio vrlo popularan sport u Europi i svijetu, a posebno u sjevernoj Americi.

S obzirom da se tenis igrao u bijelim košuljama dugih, podvrnutih rukava koje su bile uvučene u hlače i oko kojih se vezala kravata, takva uniforma bila je prilično neudobna za igrače jer im nije dozvoljavala slobodno kretanje. Upravo je zbog toga Rene Lacoste, sedmerostruki prvak Grand Slama 1926. godine dizajnirao novu vrstu majica osmišljenih i prilagođenih za tenis.

Klasične polo majice
Klasične polo majice su odličan izbor odjevnog predmeta u vrućim ljetnim mjesecima kada idete na formalne događaje, a prevruće je za nošenje košulje i sakoa.

Izgled Lacostinih polo majica

Lacostine polo majice imale su kratke rukave koji su sezali do iznad lakta, imale su ravnu kragnu i tri gumba na prsima i nešto duži stražnji dio majice (tzv. teniski rep) koji je sprječavao ispadanje iz hlača. 

Sve njegove polo majice bile su od pamuka koji je omogućio veću prozračnost i udobnost tijekom igre. Godinu dana nakon dizajniranja prvog modela polo majice, Rene Lacoste ih je ukrasio znakom krokodila na lijevoj strani prsa koji je kasnije postao zaštitni znak njegove robne marke koju je pokrenuo s prijateljem Andreom Gillerom 1933. godine.

Pročitajte sljedeći članak: Od elegantnih do sportskih ženskih hlača

Iako mnoge žene vole nositi suknje, haljine i slično, zbog čega će ih mnogi muškarci smatrati ženstvenijima, ženske hlače su ipak vrlo zanimljiv komad odjeće koji također može stvoriti takvu sliku.

Odakle naziv polo

Kao što smo vidjeli, ovaj odjevni predmet svoju povijest vezuje za tenis, a ipak nosi naziv drugog sporta. Tome je tako jer su Lacostine majice uvelike pomogle i igračima pola koji su ih prihvatili kao svoju uniformu. Kasnije je Lewis Lacey Lacostinim polo majicama dodao logotip igrača pola, a 1972. godine je Ralph Lauren preuzeo Lacostin dizajn i ukrasio ga logom polo igrača na lijevoj strani prsa.

Suvremeno kombiniranje polo majica

Klasične polo majice su odličan izbor odjevnog predmeta u vrućim ljetnim mjesecima kada idete na formalne događaje, a prevruće je za nošenje košulje i sakoa. Noseći ovaj komad odjeće izgledat ćete moderno i ležerno, a ujedno i dotjerano. Evo i nekoliko prijedloga za postizanje takvog izgleda:

  • Kombinacija uz chino hlače
  • Kombinacija uz traperice
  • Kombinacija uz kratke cargo hlače
  • Kombinacija uz kratke pamučne hlače

S obzirom na veliku popularnost, trgovine odjećom su danas prepune brojnih modela za muškarce i žene te će svatko pronaći onaj idealni model. 

Članci u istoj kategoriji: