Site Overlay

Predstavite se svijetu uz uslugu registracije domene

Danas je prisutnost na internetu ključna za uspjeh poslovanja. Bez obzira na veličinu tvrtke, web stranica postaje neizbježan alat u privlačenju novih klijenata. Zbog toga, osim što je iznimno važna izrada kvalitetne web stranice, važna je i usluga registracija domena koja će vam omogućiti da imate jednostavno i lako prepoznatljivo ime na internetu koje ćete povezati sa svojim web stranicama.

Ova usluga se danas vrlo lako ugovara u svega nekoliko klikova mišem, bitno je samo da registrirate naziv i ekstenziju koje nitko već prije vas nije registrirao. Razlog za to je što može postojati samo jedna potpuno unikatna domena, s istim nazivom i ekstenzijom.

Koraci u registraciji domene

Registracija domena na internetu je zapravo poprilično jednostavan postupak i bez obzira za koju se tvrtku odlučite, vrlo je sličan. Prvi korak je uvijek provjera dostupnosti domene koju želite registrirati. Bez obzira na to koju tvrtku odaberete za registraciju domene, ovaj korak je obavezan. On za cilj ima za utvrditi je li kombinacija vašeg željenog naziva domene i ekstenzije već zauzeta. Pri ovom postupku, imajte na umu da je važno odabrati zanimljiv i lako pamtljiv naziv koji će privući više posjetitelja na vašu web stranicu.

Usluga registracije domena se vrlo lako ugovara
Usluga registracije domena se vrlo lako ugovara u svega nekoliko klikova mišem, bitno je samo da registrirate naziv i ekstenziju koje nitko već prije vas nije registrirao.

Uspješna registracija domene omogućit će vam predstavljanje vašeg poslovanja široj publici i pristup novim tržištima. Stoga, dobro razmislite o nazivu koji želite, kako biste bili sigurni da ćete pomoću njega privući puno potencijalnih klijenata.

Odaberite najbolju tvrtku koja nudi informatičke usluge

Registracija domena danas je moguća korištenjem mnogih domaćih i stranih tvrtki koje nude različite informatičke usluge. Odabir domaće tvrtke može vam olakšati komunikaciju jer će sve biti na hrvatskom jeziku, dok vam primjerice, strane tvrtke mogu ponekad ponuditi bolje uvjete za registraciju domene. 

Kako se vrši registracija domena?

Bez obzira na odabir tvrtke, registracija domena će na kraju imati isti rezultat, odnosno ugovorit ćete istu vrstu usluge. Zato samo provjerite kakve pogodnosti vam koja od tvrtki nudi i odaberite onu za koju mislite da će vam osigurati najbolju uslugu registracije domena.

Registracija globalnih i nacionalnih domena

Kada se odlučujete za registraciju domene na internetu, možete birati između registracije:

  •  Nacionalnih
  •  Globalnih 

Nacionalne domene imaju ekstenziju koja predstavlja kraticu neke zemlje (primjerice .HR), dok su globalne domene one s ekstenzijom poput .COM, .NET, .INFO itd. 

Ako je vaš cilj predstaviti se na domaćem tržištu, najbolje je registrirati nacionalnu domenu. Na taj način lakše ćete se rangirati na tražilicama i bolje se predstaviti domaćoj publici.

Članci u istoj kategoriji: