Site Overlay

Prijenosno računalo za svaki džep

U potrazi ste za novim prijenosnim računalom koje ne bi učinilo previše štete za vaš budžet? Na pravom ste mjestu. Online trgovina https://www.recositech.com/hr/kategorija/prijenosna-racunala/ je ovlašteni prodavač svih vrsta računala. Bilo novo ili rabljeno prijenosno računalo, u našoj ponudi možete naći rješenje za svaki džep.

Rabljena prijenosna računala

Prijenosno računalo ili laptop je manje osobno računalo koje možete koristiti i u pokretu. Može se jednostavno poklopiti dok se ne koristi i na taj način štedi bateriju.

U slučaju da tražite novo prijenosno računalo, donosimo vam link s uputama na što obratiti pažnju u 2021. godini.

Rabljena prijenosna računala su prvi izbor u inozemstvu već 20-ak godina no kod nas još uvijek postoji strah od takve kupovine. Rabljena oprema je po definiciji oprema koja je već korištena i zbog toga pada u drugi plan kod kupaca.

Kako bismo vam olakšali odluku takve kupovine navesti ćemo određene stavke koje svakako trebate uzeti u obzir.

Rabljena prijenosna računala po vašoj mjeri

Prije nego što date novac za rabljeno prijenosno računalo prvo i osnovno bi bilo istražiti koje komponente vam trebaju. Također preporučamo da istražite na forumima iskustva drugih kupaca na duži period.

Ono što svakako treba provjeriti kod rabljenog prijenosnog računala je:

  • kućište rabljenog prijenosnog računala
  • zaslon i tipkovnicu
  • snaga baterije
  • softver
  • web kameru i zvučnike
  • Wi-fi povezivost
  • CD/DVD player
  • ostale utore (USB, HDMI, ethernet port, jack za zvučnike, slot za SD karticu…)
  • cijenu kod nekoliko ovlaštenih prodavača
  • jamstvo i garanciju

U svega nekoliko minuta možete provjeriti kućište (1). Pogledajte ako ima vidljivih znakova korištenja ili ogrebotina na kućištu.

Zaslon (2) kod rabljenog prijenosnog računala bi trebao izgledati kao nov, bez vidljivih oštećenja. Kod provjere tipkovnice, nakon što ste utvrdili da nema vidljivih manjaka, svakako testirajte tipke i njihovu funkcionalnost.

prijenosno računalo

Prijenosna računala, rabljena ili skroz nova, ovise o snazi baterije (3) i njenom vijeku trajanja. Baterija je zapravo ono što prijenosno računalo razlikuje od fiksnog i omogućavam vam da računalo koristite dok ste u pokretu. Ujedno je i stavka koju nećete moći detaljno provjeriti. Kako biste vidjeli koliko jedno punjenje baterije može izdržati, otvorite postavke upravljanja napajanjem u operativnom sustavu.

Što se tiče softvera (4), uvjerite se da je već instalirani softver originalan. Također pitajte za originalni CD za instalaciju softvera i ostale recovery CD-ove koji su korišteni pri obnovi rabljenog računala.

Probajte upaliti web kameru (5) i obratite pozornost da su kutovi gledanja i snimanja dovoljno široki.

Nitko ne želi prijenosno računalo koje se ne može spojiti preko Wi-fi mreže (6), tako da svakako probate spojiti rabljeno prijenosno računalo i testirati snagu i brzinu veze.

Funkcionalnost svih utora i porti (7) je važna stavka zato uzmite nekoliko minuta kako bi se uvjerili da rabljeno prijenosno računalo ispunjava vaša očekivanja.

Provjera cijene je ujedno i jedna od najvažnijih (8). Valjalo bi provjeriti cijene kod nekoliko ovlaštenih prodavača. Isto tako uzmite u obzir što sve određena cijena uključuje od dodatnih komponenti kao što su kablovi za napajanje.

Rabljeno prijenosno računalo može biti obnovljeno od strane ovlaštenog proizvođača ili treće stranke. Računalo obnovljeno od ovlaštenog proizvođača uključuje i garanciju (9), što nije uvijek slučaj kod rabljenih računala obnovljenih od neovisne treće stranke.

Zaključak

Postavke i specifikacije rabljenog laptopa koji je obnovljen bi se trebale poklapati sa postavkama istog uređaja koji je nov.
S obzirom da vam sve provjere ipak neće garantirati da se nešto neće pokvariti u budućnosti, savjetujemo da ipak potražite rabljena računala kod ovlaštenog prodavača jer će vam oni osigurati i jamstvo na uređaj i ponuditi opciju povrata robe ako u kratkom roku shvatite da niste zadovoljni.

Članci u istoj kategoriji: