Site Overlay

Razlozi da otvorite firmu u Sloveniji

Slovenija se nalazi na granici Balkana s Europom, a glavna stvar koja je odvaja od ostalih zemlja u zapadnoj Europi je visoka ekonomska razvijenost. Razlozi da otvorite firmu u Sloveniji će vam približiti zbog čega je ova zemlja ekonomski na samom vrhu Europe. Iako ima samo 2 milijuna stanovnika, Slovensko gospodarstvo raste iz dana u dan. Kroz ovaj tekst navesti ćemo vam prednosti kod otvaranja poslovnog računa i firme u Sloveniji, te ćete i sami vidjeti da je to odličan poslovni potez.

Ekonomija Slovenije je u porastu

Preko 60 tvrtki i istraživačkih instituta u Sloveniji, vezano je uz automobilsku industriju. Ona neizravno zapošljava oko 150 tisuća ljudi i najvažnija je industrija u Slovenskoj ekonomiji. Na drugom mjestu nalazi se farmaceutska industrija, a glavni razlog za to su firme Krka i Lek, za koje malo tko nije čuo. Osim ove dvije industrije koje se nalaze u samom vrhu, popularne su i drvna industrija i industrija namještaja, te kemijska industrija. Neovisno o tome u kojoj branši posluje vaša firma ili u kojoj industriji planirate otvoriti firmu, Slovenija je jedna od najboljih lokacija za to. Ako otvorite firmu u Sloveniji, imat ćete niske namete i poreze, a više detalja o tome koliko iznose donosimo u nastavku. 

Tvrtka u Sloveniji za samostalne poduzetnike

Jedan od najpopularnijih oblika poduzetništva u današnjem svijetu je samostalno poduzetništvo. Ako planirate biti jedini zaposlenik u firmi, tada možete ostvariti odlične uvjete bez da je vaše prebivalište u Sloveniji. Porez na paušal kreće od samo 4% na ostvaren promet, promet može ići do 300 tisuća eura u dvije godine, firma se u registar upisuje u samo 24 sata, te ne morate uplaćivati temeljni kapital. Sve više freelancera iz raznih dijelova svijeta prepoznalo je Sloveniju kao odličnu lokaciju za otvaranje firme.

Društvo s ograničenom odgovornošću u Sloveniji

U slučaju da vaša firma zapošljava do 50 ljudi, tada morate otvoriti d. o. o. u Sloveniji. Otvorite firmu u Sloveniji i ostvarite neke od sljedećih prednosti:

  • Porez na dobit je fiksni, a iznosi 19%
  • Poslovni troškovi se odbijaju
  • Postoje razni oblici naplate
  • Firmu možete otvoriti u manje od 10 dana
  • Temeljni kapital za otvaranje je 7500 eura

Čitajte i sljedeći članak: Gdje kupiti dionice velikih firmi na internetu?

Odgovor na pitanje gdje kupiti dionice je platforma eToro! Putem ove platforme možete trgovati i s kriptovalutama, a glavni razlog zbog kojeg su izrazito popularni

Firma ProTax može vam pomoći prilikom otvaranja ili preseljenja poslovanja u Sloveniju. Razloga za to je puno, a na vama je da odlučite hoćete li svoje poslovanje otvoriti u susjednoj državi.

Članci u istoj kategoriji: