Site Overlay

Redovan servis kompjutera za dulji vijek

Svaka tehnologija za pravilno i dugotrajno funkcioniranje mora se redovno servisirati i održavati. Redovan servis kompjutera neophodan je za njegov pravilan rad, a on podrazumijeva čišćenje ventilatora i mijenjanje termalne paste za bolje hlađenje komponenti. Osim toga, u slučaju nekog kvara potrebno je zamijeniti određenu komponentu računala kako bi ono moglo raditi. Računalni dijelovi međusobno su povezani i u slučaju bilo kakvog kvara, računalo ne može pravilno raditi.

Simptomi kvara računala

Postoje neki teži kvarovi računala kada se ono neće htjeti upaliti ili će se odmah nakon paljenja gasiti. Razlozi za to mogu biti različiti, a dijagnostika kvara kod servisera otkriti će što je potrebno promijeniti i cijenu servisa. Postoje i manji kvarovi kada je potreban servis kompjutera, a neki od simptoma su usporeni rad računala, pregrijavanje računala ili nekontrolirano ponašanje i otvaranje programa. Razlozi za ove kvarove mogu biti softverski virusi ili neki štetni programi, a mogu biti i jednostavni kvarovi ventilatora koji uzroku pregrijavanje računala. U svakom slučaju odlazak kod servisera riješit će vam probleme i učiniti računalo funkcionalnim.

Servis laptopa

Kod PC računala možete i sami veoma jednostavno mijenjati komponente u slučaju da znate otkriti kvar, no kod laptopa je to malo kompliciranije. Servis novijih laptopa zahtjeva znanje i iskustvo, a mnogi noviji laptopi ne mogu se lako otvarati. Također, u slučaju da imate garanciju nipošto ne smijete računalo servisirati sami, jer na taj način gubite garanciju. Najčešći servis laptopa je zamjena baterije koja s određenom starosti gubi kapacitet i u konačnici laptop postaje vezan za utičnicu.

Servis svih marki kompjutera

Profesionalni servisi iza sebe imaju godine iskustva i potvrde o znanju. Kroz njihove ruke prošli su razni proizvođači i do sada su servirali sve moguće kvarove. Nemojte se sami opuštati u servis kompjutera ako niste stručni u tom području. Mijenjanje komponenti računala ili servis neiskusnih može prouzročiti još veće kvarove. Naš savjet je da uvijek birate profesionalni servis kompjutera koji radi već dugi niz godina. Svakako prije nego što zatražite popravak recite da vas nakon dijagnosticiranja kvara kontaktiraju vezano uz cijenu popravka, te da vas ne iznenade s velikom cijenom.

Članci u istoj kategoriji: