Site Overlay

Regali za dnevni boravak koji će odlično pristajati stanu

Regali za dnevni boravak često su podcijenjeni komadi namještaja iako je riječ o namještaju koji iznimno utječe na izgled prostorije i može ju u potpunosti transformirati po vašoj viziji. S obzirom na to da se nalaze u dnevnom boravku regali moraju biti vizualno privlačni i ugodni oku, ali uz to je potrebno maksimalno iskoristiti njihovu funkciju prostora za odlaganje.

Danas u dućanima ima niz raznih vrsta

Ako nemate dovoljno prostora u stanu, regali su odličan odabir za spremanje:

  • omiljenih knjiga
  • ili želite izložiti omiljene umjetnine ili biljke
  • ili naprosto želite promijeniti izgled svog dnevnog boravka

Regali koje danas možete kupiti iznimno su praktični i svrhovito napravljeni kako bi se omogućilo njihovo uklapanje u baš svaki prostor te kako bi se mogli lako premještati i reorganizirati. Zaboravite na masivne regale iz dnevnog boravka svojih roditelja i uronite u svijet novih i funkcionalnih regala koji će oplemeniti vaš dom.

Koji je regal najbolji za mene?

Ovo je pitanje koje muči mnoge ljubitelje namještaja jer postoji toliko veliki izbor i svi se čine idealnim rješenjem, ali regali za dnevni boravak moraju se pomno birati. Naš savjet je da se prvo odlučite za boju regala jer ćete tajo suziti izbor. Danas su posebno popularni bijeli regali jer svaki dnevni boravak čine većim i svjetlijim, što je odlična pomoć kod prostorija koje nemaju puno svjetlosti.

Vrlo dobar izbor su i regali koji se sastoje od nekoliko manjih komada namještaja jer je njihova montaža jednostavna, lako se prenose i njihov se raspored može mijenjati po želji. Stoga je dobro znati da regal za dnevni boravak može biti funkcionalan i istovremeno izvrsno izgledati.

Pročitajte sljedeći članak: Lusteri kao zanimljivi viseći detalj

Prilikom uređenja doma mnogi u drugi plan stavljaju rasvjetu koja je ključna za svaki prostor jer omogućava dobru vidljivost. Upravo zbog toga kupnja lustera i drugih rasvjetnih tijela nerijetko prolazi, dugoročno gledano, neuspješno. Lusteri u trgovinama s rasvjetom se razlikuju s obzirom na njihov model, način na koji se postavljaju te izgled.

Nakon toga je potrebno odabrati dobru veličinu regala. Pokušajte izbjeći jako masivne regale. Iako vam se čine kao dobro spremište za mnoge stvari kojima nikako da nađete mjesto oni vrlo često previše zatvaraju prostor i čine ga manjim. Osim toga, u masivne se regale često spremaju nepotrebne stvari kojih se ne želimo odreći iako znamo da ih ne trebamo, i to iz jednostavnog razloga što imamo veliki regal u kojeg sve stane.

Uživajte u šarmantnoj LED rasvjeti

Moderni regali za dnevni boravak mogu vam pružiti i dodatni užitak i to korištenjem LED rasvjete. LED rasvjeta je ugrađena u sam regal i stvara poseban ugođaj, te čak može poslužiti i kao jedina rasvjeta u trenucima vašeg opuštanja.

Rasvjetom možete naglasiti slike svojih najmilijih ili omiljeno umjetničko djelo, a postavljanjem iz televizora osigurat ćete si potpuno novo iskustvo gledanja televizije.

U posljednjih nekoliko godina sve veći fokus u opremanju doma postao je kupaonski namještaj. Kupaonski namještaj sastoji se od brojnih komada, ali često su mnogima prva asocijacija kupaonski ormari za odlaganje. Pročitajte više u članku Sve popularnija vrsta kupaonskog namještaja.

Poznato je kako se načini uređivanja interijera svake godine mijenjaju, pa je tako prilikom uređenja domova sve popularnije postalo i vješanje fotografija i postera na zidove. Ako vam se ideja o postavljanju mape grada sviđa i želite smjestiti mapu svoga grada ili vama važnog grada u svoj dom, pročitajte više u članku Mape grada su postale sve popularnije.

Članci u istoj kategoriji: