Site Overlay

Savjeti za nepogrešiv odabir ručnog sata

Kako biste odabrali idealan muški ručni sat, važno je obratiti pozornost na određene elemente.  Odaberite muški sat elegantnog i minimalističkog dizajna. Ako prvi put kupujete muški ručni sat, dobro je odabrati onaj elegantnog i minimalističkog izgleda kao svojevrsnu bazu. Takav model moći ćete nositi u svim prilikama i kombinirati ga uz svaki odjevni stil. 

kupujete muški ručni sat,
Ako prvi put kupujete muški ručni sat, dobro je odabrati onaj elegantnog i minimalističkog izgleda

Također, odaberite pravu veličinu muškog ručnog sata. Za idealne veličine ključna je proporcija. Naime, proporcija je vrlo važna kako bi sat služio kao nadopuna vašem stilu i kako on ne bi izgledao čudno na vašem ručnom zglobu. Ukoliko su vaše tjelesne proporcije veće, odaberite model s većim brojčanikom, a ako su one manje, odaberite model s manjim brojčanikom.

Još neke važne stvari pri kupnji ručnog sata

Kada se kupuju ručni satovi, potrebno je pripaziti i na još neke sitnice. Obratite pozornost na mehanizam. Ovisno o svojim preferencijama možete birati između mehaničkih i kvarcnih vrsta satova. 

Vrlo je važno i odrediti budžet. S obzirom da postoji velik spektar cijena satova, od onih pristupačnih do onih čije cijene sežu do nekoliko stotina tisuća eura, važno je da odredite svoj budžet. Također, imajte na umu da su lideri u proizvodnji satova Japan, za satove s kvarcnim mehanizmom rada, te Švicarska s mehaničkim mehanizmom rada.

Sportski ručni satovi

Kada govorimo o muškim ručnim satovima, uz one elegantne vrlo su prisutni i sportski ručni satovi. Upravo su na sportskim satovima, u to vrijeme izrađenim samo za sportaše, mnogi brandovi muških ručnih satova izgradili svoj uspjeh.

Danas su sportski satovi nadmašili svoju primarnu svrhu te su postali dijelom svakodnevnice i svakodnevnih odjevnih kombinacija, a možemo ih čak vidjeti i u određenim opuštenim poslovnim prilikama. Tome je tako zbog njihove funkcionalnosti i mogućnosti lakog prilagođavanja različitim stilovima. Ključne karakteristike sportskih satova su:

  • veliki i čitljivi zasloni
  • manja težina (zbog pogodnosti za izvođenje različitih sportova)
  • gumeni, silikonski remeni ili remeni od kaučuka (zbog udobnosti i prozračnosti)
  • sportski dodaci (kronograf, praćenje otkucaja srca itd.)

Cijene u specijaliziranim trgovinama

Kao što je već ranije navedeno, cijene muških satova variraju, od onih pristupačnih do onih koji vas mogu koštati nekoliko desetaka ili stotina tisuća eura. Tako ćete primjerice za Rolex Submariner morati izdvojiti oko 50 000 kuna, za TAG Heuer Carrer oko 30 000 kuna. 

Cijene takvih satova iznimno su visoke ne samo zbog materijala, načina i vremena izrade, već i zbog dobrog i dugotrajnog marketinga. Stoga se nemojte gristi ukoliko si ne možete priuštiti takav ručni sat jer na tržištu postoje elegantni i precizni modeli koji su i do 10 puta jeftiniji od navedenih. 

Članci u istoj kategoriji: