Site Overlay

Što trebate znati pri kupovini uredske stolice

Uredske stolice su predmet na koji rijetko obraćamo detaljnu pažnju, uglavnom nam je važno da stane u našem prostoru, da ne izgleda kao da ne pripada tom prostoru a ono najvažnije kod kupovine uredske stolice najčešće stavimo u drugi plan.

Najvažnije pri takvoj kupovini bi bilo gledati funkcionalnost, pouzdanost i praktičnost, s tim da imate na umu da je podrška koju će uredske stolice pružati vašim leđima biti najzahtjevnija karakteristika.

Uredske stolice su napravljene s namjerom da nam vrijeme provedeno u uredu ili na radnom mjestu prođe bezbolno. Neudobne uredske stolice mogu napraviti više zla i to na duži period.

Ako na poslu sjedite u neudobnoj uredskoj stolici, s vremenom će vam se tijelo naviknuti na neudoban položaj i možete osjetiti trajno oštećenje kralježnice ili u zglobovima.

Uredske stolice koje rade za vas i vaša leđa

Nekoliko faktora moramo uzeti u obzir kad dijelimo savjete po pitanju dobre uredske stolice. Osim jako važne podrške na lumbalnom dijelu leđa, uredske stolice bi trebale biti namještene za svakog pojedinca posebno. Ako slučajno dijelite stolicu u svom radnom prostoru, šanse su da s vremenom ta ista uredska stolica neće odgovarati nijednom radniku jer će djelovati rasklimana od čestog namještanja.

Ruke, noge, leđa i vrat su najvažniji dijelovi koje trebamo štititi odabirom uredske stolice. Ako vam je radni stol malo viši i noge vam ne dolaze do tla, tu dobro dođe povišena podloga za stopala. Poželjno je da su vam leđa i vrat u uspravnom položaju a da ne osjetite teret ovakvog sjedenja.

uredske stolice

Dobre uredske stolice će ne samo pružiti vam potrebnu podršku, nego pomoći i kod cirkulacije i kod produktivnosti na radnom mjestu.

Izbor najbolje uredske stolice

Ako slučajno probate novu uredsku stolicu i ne poželite više nikad ustati iz nje – pronašli ste idealno rješenje. No ako to nije slučaj, ne očajavajte, tu smo da vam pomognemo donijeti najbolju moguću odluku.

Kad su u pitanju uredske stolice, idealno bi bilo da vam stopala dosegnu tlo kad sjedite. Bedra da su paralelna sa tlom a ruke da su u ravnini sa stolom. Ako to nije slučaj, onda je za vas najbolje rješenje podesiva uredska stolica. Osim visine poželjno je da možete dodatno namjestiti naslone za ruke i leđa.

Kad je u pitanju komfor na uredskoj stolici, razmak između koljena i ruba stolca bi trebao biti ne manji od 3-4 cm. U protivnom ćete osjećati kako vam noge trnu često dok radite što znači da vam je cirkulacija pod napadom. Što na koncu znači da vaša uredska stolica nije za vas.

uredske stolice

U online trgovini Furnitura.hr možete birati iz bogate ponude uredske opreme, uključujući i uredske stolice koje će vas oduševiti. Ako vam nije zgodno osobno preuzeti željene predmete, napominjemo da je dostava za sve iznose iznad 4.999,00 kn besplatna.

Kada je riječ o uredskom materijalu tada se prvenstveno misli na papirnu konfekciju, ali i na kemijske olovke bez kojih obavljanje nijednog posla nije moguće. Potražnja za njima je vrlo velika, a osim kao dio uredskog materijala, one su nužne i za obavljanje svakodnevnih, neuredskih poslova … Saznajte više sa klikom na Kemijske olovke kao neizostavan dio uredske opreme.

Članci u istoj kategoriji: