Site Overlay

Stolne lampe omogućuju dinamičnije osvjetljenje

Osvjetljenje prostora veoma je važan dio uređenja doma. Osim što će vam dobro osvjetljenje olakšati razne vrste rada u prostoru, poput čitanja ili učenja, dobro osvjetljenje također može olakšati stvaranje odgovarajuće atmosfere, bilo da se radi o opuštanju, druženju uz kakav film, kuhanju ili pak kojoj drugoj vrsti rada. 

Stolne lampe važan su dio osvjetljenja u svakom domu jer pružaju mogućnost da ga prilagodite sebi i svojim potrebama. Zato potražite neki model koji će se odlično uklopiti u vaš dom.

Pametan odabir rasvjete

Kada birate stolne lampe za svoj prostor, morate u obzir uzeti nekoliko različitih aspekata. Prije svega, važno je obratiti pozornost na već postojeće izvore svjetla u prostoru, kao i na namjenu stolne lampe. 

Uz to, dobro je obratiti pozornost i na dizajn prostora kako biste odabrali model koji odgovara uređenju prostora u koji ćete ga staviti. Na kraju, važno je pripaziti i na potrošnju stolne lampe i kompatibilne žarulje. LED lampe, iako često skuplje, najbolji su izbor u ovom pogledu.

Rasvjeta za rad

Birate li stolne lampe za radni stol, najvažnije je odabrati model koji će dobro usmjeravati svjetlost na radnu površinu. Dizajn lampe veoma je bitan, pogotovo ako ćete na radnoj površini na kojoj se ona nalazi raditi više različitih stvari. 

Pomične stolne lampe najbolji su odabir. Bilo da možete micati samo sjenilo ili pak cijelu glavu, važno je da imate barem malo kontrole nad smjerom svjetlosti. Tako ćete osvjetljenje lakše prilagoditi svojim potrebama, s obzirom na to što radite, ali i koliko je svjetla oko vas.

Ambijentalno osvjetljenje

Stolne lampe odlična su ideja tražite li fleksibilno ambijentalno osvjetljenje. Važno je pronaći dizajn koji odgovara stilu uređenja prostorije, a osim toga dobro je uložiti u modele s kvalitetnim sjenilima. Uz nekoliko modela na različitim mjestima u prostoru ćete stvoriti dinamično osvjetljenje koje ćete lako moći prilagoditi svim potrebama. 

Osim rasporedom lampi, poigrajte se i smjerom njihovog osvjetljenja. Svjetlo usmjereno u strop dat će prostoru mekši i ugodniji izgled, dok će modeli sa sjenilom biti bolji želite li istaknuti kakve dekorativne elemente složene u podnožju. Na kraju, provjerite i mogućnost umreženja stolnih lampi, kako biste ih sve mogli upaliti s istog prekidača. 

Kuhinjski stol centar je svih zbivanja, čak i onda kada hrana nije u pitanju. Igranje igrica, pisanje zadaće ili čavrljanje nakon ručka – za njim ćeš okupiti svoje najmilije u raznim prilikama. Čitaj više …

Nаjbolje ideje ukrаsnih zidnih nаlepnicа. Namještaj, tepisi, zavjese, rasvjeta… sve je tu, ali imate osjećaj da u sobi ipak nešto nedostaje? Zidni ukrasi, naravno. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: