Site Overlay

Toner za printer zaslužan je za kvalitetu ispisa

Često korištenje printera dio je svakodnevice mnogih tvrtki, a kako bi taj segment poslovanja osim praktičnosti imao i dobru ekonomsku računicu trebali biste koristiti pisače koji su namijenjeni čestom korištenju i čija će tinta biti funkcionalna i nakon većeg broja ispisanih stranica. Jedan od takvih pisača je laserski pisač, koji za ispis koristi toner za printer.

Prednosti laserskog pisača

On je u startu malo skuplji nego klasični pisač, ali svojim će radom ubrzo pokriti tu financijsku razliku. Laserski printer radi na principu laserskih zraka pa je njegov ispis uvijek izvrstan, a tekst i fotografije čisti i oštri. On je optimalno rješenje za kvalitetan ispis većih količina papira i iznimno je pouzdan i izdržljiv. Laserski se printer od običnog inkjet pisača razlikuje po tome što može ispisati nekoliko puta veći broj stranica u istom vremenu, uz manju potrošnju tinte, bolju kvalitetu ispisa i mnogo brži ispis. 

On je u startu malo skuplji nego klasični pisač, ali svojim će radom ubrzo pokriti tu financijsku razliku. Laserski printer radi na principu laserskih zraka.

Originalni toner za printer

Toner za printer omogućuje vrlo jasnu i oštru kvalitetu ispisa koja je mnogim korisnicima presuđujući faktor. Također, vrlo lako i jednostavno se mijenja te traje mnogo duže od tinti za obične pisače. Većina ljudi koji jednom počnu koristiti laserski printer i toner više se ne vrate korištenju standardne tinte već u potpunosti prijeđu na korištenje tonera jer je njegova ukupna korisnost vrlo visoka.

Pročitajte sljedeći članak: Virtualno mjesto na serveru za vaše potrebe

Smještaj web stranica na neki server naziva se hosting. Postoje razne vrste i svakako je dobro provjeriti što vam koja vrsta nudi. No, mnogima se kao najbolje rješenje pokazao VPS hosting zato što nudi odlične mogućnosti po relativno pristupačnoj cijeni.

Toner za printer možete kupiti u njegovom originalnom izdanju, od istog proizvođača čiji laserski printer koristite. Za kupnju je dovoljno znati samo marku i model pisača, primjerice Canon pisač. Originalni toneri imaju vrhunske performanse i traju jako dugo pa ponekad i zaboravite kad ste ga zadnji put mijenjali. Cijena originalnih tonera za pisače je nešto viša, a s obzirom na to kakve performanse nudi ipak je isplativije rješenje za većinu stalnih korisnika koji svakodnevno ispisuju mnogo stranica.

Zamjenske varijante

Ako tražite ekonomičnije rješenje za vaš pisač tada možete posegnuti za zamjenskim tonerima koji su:

  • cijenom povoljniji od originala 
  • koji će imati sličnu kvalitetu ispisa 
  • i rok trajanja kao i original 

Pročitajte sljedeći članak: Spasite dragocjene podatke iz SD kartice

Ipak, ako niste potpuno sigurni kako se to sve radi, bolje je potražiti specijaliziranu pomoć, odnosno pomoć tvrtki koje se time bave jer tako ćete sigurno u konačnici imati više uspjeha s povratom izgubljenih podataka. Danas možete i putem interneta pronaći neku tvrtku koja se bavi spašavanjem izgubljenih podataka iz SD kartica.

Postoji nekoliko vrsta zamjenskih tonera, a odabir je isključivo na vama. Možete posegnuti za recikliranim tonerima koji su izrađeni od već korištenih materijala pa im je cijena povoljnija. Drugi izbor su kompatibilni toneri koji rade na pisačima drugih raznih proizvođača, pa iako zvuči kao da je riječ o kopijama one to nisu jer neki proizvođači nisu patentirali svoje tonere pa ih ostali mogu proizvoditi.

Treća je, i često najisplativija opcija, kupnja ponovno punjivih spremnika u koje možete dodavati tintu. Imajte na umu da ovi toneri ipak traju malo kraće nego originalni toneri.

Članci u istoj kategoriji: