Site Overlay

Trenažer je jedna od najpopularnijih kućnih sprava

U posljednjih nekoliko godina vrlo je popularno postalo trenirati kod kuće i baviti se fizičkom aktivnošću. S obzirom da sprave za vježbanje nisu jeftine i povoljne, jedan od najčešće kupovanih kućnih sprava za vježbanje je trenažer. To je sprava za vježbanje koju posjeduju i profesionalne teretane i fitness centri jer omogućava veći opseg pokreta i angažira velik broj mišića, a ujedno je i sprava koja je sigurna za zglobove. 

Trenažeri namijenjeni za kućnu upotrebu nisu toliko kvalitetni i dugotrajni kao oni profesionalni, no ukoliko se želite pokrenuti i baviti sportom, oni će biti sasvim dovoljni za vas i za kućne uvjete vježbanja.

Pametna kupnja trenažera

Kao što je ranije napomenuto, trenažeri za vježbanje postoje u profesionalnim verzijama i u verzijama za kućnu upotrebu. Kada dođete u trgovinu koja se bavi prodajom opreme za treniranje, vrlo je važno da prodavaču iznesete svoje želje i potrebe kako bi vam mogao ponuditi onaj koji je idealan za vaše potrebe, a koji ne premašuje vaš budžet. U tom smislu važno je obratiti pozornost na iduće parametre:

  • Otpor 
  • Nosivost 
  • Dužina elipse 
  • Dimenzije i težina 

Ukoliko želite da vaš trenažer bude još bolji možete birati i modele s dodatnom opremom odnosno dodacima poput LCD ekrana i slično.

najbolji trenažeri za kučnu upotrebu
Trenažeri za vježbanje postoje u profesionalnim verzijama i u verzijama za kućnu upotrebu.

Počnite polako s treningom

Iako se trenažer čini kao vrlo zabavna sprava s kojom možete izgraditi sve mišiće u tijelu vrlo brzo, posebno donji dio tijela te kako ćete tek u nekoliko dana vježbanja na njemu postići sjajne rezultate, ipak je potrebno postepeno prilagođavati svoj organizam na vježbanje. 

Tako stručnjaci preporučuju da svi oni koji posjeduju model s 8 razina otpora postepeno pojačavaju razine otpora prema danima, a ne da u jednom danu prođu svih 8 razina. Na taj način tijelo će se postepeno navikavati na otpor i napor.

Odlična sprava za vježbanje

Trenažeri su, kao što smo već napomenuli, odlične sprave za vježbanje, čak ih imaju i profesionalne teretane i fitness centri, što dovoljno govori o tome koliko su efikasni. Ukoliko se odlučite za kupnju trenažera kao jedine sprave, tada će vam ona biti dovoljna i moći ćete zategnuti i oblikovati velik dio svog tijela, posebno donji dio tijela te ruke. 

Ocjena najboljih pametnih trenažera.

Ipak, ukoliko idete u teretanu ili fitness centar, trenažer vam može služiti samo kao jedna od sprava na kojima ćete provoditi vrijeme, a najčešće se u teretanama koristi kao sprava na kojoj se odrađuje zagrijavanje prije treninga.

Članci u istoj kategoriji: