Site Overlay

Umetci za kosu omogućuju brzo mijenjanje frizure

Promjena frizure često ima terapeutski učinak. „Nova frizura, nova ja” čest je moto mnogih žena koje traže jednostavnu, brzu, a ipak veliku promjenu u svom životu. Ipak, jednom kada oduševljenje splasne, nagle odluke u vezi naše kose često nas mogu ostaviti s velikim žaljenjima. 

Tu na scenu stupaju umetci za kosu, koji omogućuju da u tren oka promijenite frizuru i duljinu kose, bez čekanja da kosa ponovno naraste.

Vrste umetaka za kosu

Umetci za kosu popularni su već duže vrijeme. Dramatične promjene frizure nikada vam nisu bile bliže. Već u nekoliko trenutaka iz kratkog i slatkog boba možete priječi u dugu i bujnu frizuru. Bez obzira radi li se o kratkoj promjeni, primjerice za neki svečani događaj, ili pak ne možete dočekati da vaša vlastita kosa naraste na željenu dužinu, umetci za kosu pomoći će vam u potpunosti promijeniti izgled.

Privremeni umetci za kosu
Umetci za kosu za lijepu frizuru

Ovisno o tome što želite, možete birati između dvije vrste umetaka:

  •  privremenih
  •  trajnih 

Privremeni umetci za kosu, oni na češljiće, postavljaju se u kosu poput ukosnica te mogu sadržavati samo jedan ili više pramenova. Njih je potrebno skinuti prije spavanja, a uz malo prakse lako ih možete staviti sami. S druge strane, trajni umetci za kosu lijepe se u kosu, najčešće keratinskim ljepilom. Profesionalac ih treba postaviti te je za njih potrebna posebna briga, a zbog rasta kose potrebno ih je svakih nekoliko mjeseci ponovno postaviti.

Pravilna briga za dodatke za kosu

Kada se govori o trajnim umetcima za kosu, tada je pravilna briga neizmjerno važna, kako ne biste završili sa zamršenom i oštećenom kosom. Češljati se ne smije od samog tjemena već iza razine samog umetka, dok je za pranje i njegu potrebno nabaviti posebne šampone. Kosa bi prije spavanja trebala biti u potpunosti suha, a preporučuje se spavati na satenskim ili svilenim jastučnicama koje sprječavaju mršenje kose.

Što se tiče onih privremenih varijanti, pranje i sušenje možete obaviti kada se zaprljaju. Važno je pratiti upute na pakovanjima, s obzirom da nisu sve vrste pogodne za sušenje sušilom, već ih je potrebno sušiti na zraku. Kada nisu postavljeni, umetke za kosu potrebno je držati u pripadajućim mrežicama ili vrećicama od satena, uredno posložene i rasčešljane, kako bi izgledali uredno i održavano.

Ženski satovi za svaku prigodu. Kao što već znate, u današnjem svijetu smartphonea, pametnih satova i trendova koji se ubrzano mijenjaju, nositi ručni sat sasvim je više od samog podilaženja funkcionalnosti, nošenje ručnog sata odražava Vaš stil i karakter. Čitajte više …

Catrice kozmetika je razvijena za svaku ženu koja uživa u make-upu, a u isto vrijeme inzistira na atraktivnom pakiranju, klasičnom dizajnu i kvaliteti. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: