Site Overlay

Unaprijedite njegu noktiju uz UV svjetiljke za nokte

UV svjetiljke za nokte su postale vrlo popularne u svijetu manikure i pedikure. Ove svjetiljke koriste UV zrake kako bi brže osušile i stvrdnule gel lak na noktima, što znači da možete imati savršeno uređene nokte bez čekanja da se lak osuši prirodno. 

One se uglavnom koriste u specijaliziranim salonima, ali za relativno nisku cijenu može ih se naručiti u različitim web trgovinama, ukoliko sami imate želje i volje uređivati svoje nokte.

Kako funkcioniraju UV svjetiljke za nokte

UV svjetiljke za nokte emitiraju UV zrake koje reagiraju s posebnim sastojcima u gel laku kako bi ga stvrdnule i osušile. Ove svjetiljke rade na sličan način kao i UV svjetiljke koje se koriste u salonima za tamnjenje kože. 

UV svjetiljke za nokte
UV svjetiljke za nokte su postale vrlo popularne i koriste UV zrake kako bi brže osušile i stvrdnule gel lak na noktima,

Međutim, važno je napomenuti da UV zrake mogu biti štetne za kožu ako se koriste nepravilno ili predugo pa na to treba obratiti pažnju ako se sami odlučite za provođenje nekog tretmana.

Za još ljepše nokte

Jedna od glavnih prednosti UV svjetiljki za nokte je brzina sušenja laka.

  • Dok prirodno sušenje laka na noktima može potrajati i do sat vremena, ovi posebni uređaji omogućuju brzo sušenje laka za samo nekoliko minuta.
  • To znači da se lak neće razmazivati ili oguliti, što može biti vrlo korisno ako imate vrlo gust raspored. 
  • Druga prednost korištenja UV svjetiljki za nokte je dugotrajnost laka.
  • Kada se lak osuši pomoću njih, on će biti tvrđi i otporniji na pucanje ili guljenje nego kada se osuši prirodno.
  • To znači da ćete imati manje potrebe za popravcima laka, što je velika prednost za one koji se bave poslovima koji mogu oštetiti lak na noktima.

Napredne funkcije UV svjetiljki za nokte

Neki modeli UV svjetiljki za nokte dolaze s dodatnim funkcijama, kao što su tajmeri i senzori pokreta. Tajmeri su vrlo korisni jer vam omogućuju da postavite vrijeme za sušenje laka, tako da se svjetiljka automatski isključuje kada se vrijeme istekne. Senzori pokreta su također vrlo praktični jer omogućuju automatsko uključivanje svjetiljke kada stavite nokte unutra i isključivanje kada ih izvadite. 

Zašto su UV svetiljke za nokte puno bolje naspram LED svetiljkama za nokte?

Zaključno, UV svjetiljke za nokte su vrlo korisni kozmetički proizvodi i alati za ljude koji žele savršeno uređene nokte bez čekanja da se lak osuši prirodno. Međutim, važno je da se koriste pažljivo i u skladu s uputama proizvođača kako bi se izbjeglo bilo kakvo oštećenje kože. Ako želite imati uvijek uredne nokte, ovakav uređaj je izvrstan dodatak vašoj manikuri ili pedikuri.

Članci u istoj kategoriji: