Site Overlay

Univerzalne navlake za auto

Na tržištu postoji nekoliko vrsta presvlaka za auto:

  • univerzalne 
  • originalne 
  • pamučne 
  • sintetičke 
  • kožne 

Korisnici se danas najčešće odlučuju na kupnju univerzalnih navlaka za auto jer su cjenovno prihvatljivije, najjednostavnije se navuku na sjedala, lako se održavaju te ih je lakše pronaći u trgovinama, s obzirom da ih je moguće kupiti i u većim supermarketima. Univerzalne presvlake najčešće su napravljene od sintetičkih materijala zbog čega se brzo i lako postavljaju na sjedala, odlično prijanjaju na njih. Njihova mana je to što kratko traju jer je sintetički materijal skloniji bržem uništavanju i trošenju, za razliku od pamuka. 

Univerzalne navlake za auto
Korisnici se danas najčešće odlučuju na kupnju univerzalnih navlaka za auto jer su cjenovno prihvatljivije

Pamučne i kožne presvlake

Pamučne presvlake teže je naći jer ih rijetki kupuju, skuplje su od sintetičkih presvlaka, no idealan su izbor za osobe koje su alergične na sintetiku, a zbog čvrstoće materijala od kojeg su napravljene, puno su izdržljivije. 

Presvlake od prave kože su najskuplji izbor te se većinom rade po narudžbi, a njihova karakteristika je to da daju dašak elegancije automobilu, no zbog cijene i zahtjevnosti održavanja nisu prihvatljive i dostupne svim korisnicima.

Tipske navlake za auto

Osim univerzalnih, na tržištu postoje i tipske navlake za auto koje je moguće naći u specijaliziranim trgovinama, ali i online gdje su još povoljnije. Smatra se kako su upravo tipske navlake za auto najlogičnije rješenje jer se kupnja odvija tako što odaberete marku svog vozila, dizajn, materijal, vrstu stražnjeg sjedala i dobivate idealne navlake za svoj automobil, bez mogućnosti pogreške.

Autooprema po mjeri

Kao što je već ranije rečeno, u svijetu presvlaka za sjedala automobila postoji i opcija izrade  po mjeri. Naime, na ovaj način možete izraditi navlake po mjeri sjedala svog automobila i to od materijala koji vi odaberete. Kada govorimo o materijalima možete birati između pamuka, mikrofibre, prave ili eko kože. Izbor je na vama. 

Cijena izrade ovakvih navlaka za auto ovisi o materijalu koji kupac odabere. Za navlake po mjeri morat ćete izdvojiti od 2000 do 10 000 kuna za presvlake prednjih i stražnjih sjedala. Najjeftinije navlake za auto po mjeri su one od pamuka, a najskuplje one od prave kože. Izrada navlaka za auto po mjeri traje otprilike dva dana (za pamuk i mikrofibru) te otprilike pet dana (za pravu kožu i eko kožu). Zato izaberite ono što mislite da će najviše odgovarati vama i  vašem automobilu.

Članci u istoj kategoriji: