Site Overlay

Uštedite na računu za vodu uz perilice suđa

Perilica suđa spadaju u kućanski aparat koji neki obožavaju, a neki preziru. Činjenica je da se suđe svakodnevno gomila. Spremanje bilo kakvog obroka zahtijeva korištenje raznih lonaca, tava, posuda i slično. Kasnije se spremljena hrana servira na tanjure, zdjele i slično. Pri hranjenju se koristimo raznim vrstama pribora za jelo. To je sve suđe koje netko mora oprati.

Perilica suđa tako to može oprati vrlo brzo. Sve što je potrebno je da to ubacite u nju, dodate deterdžent ili tabletu za pranje i uključiti željeni program. A vjerovali ili ne, tako ćete uštedjeti i vodu.

Usporedba s klasičnim načinom pranja suđa

Oni koji smatraju da im ne treba perilica suđa i ne žele je kupiti, suđe peru na klasični način, korištenjem vode, deterdženta, spužvice i slično. Mnogi od njih smatraju da na taj način mogu uštedjeti jer će tako uštedjeti više vode nego što će potrošiti perilica suđa. No, to nije baš tako.

perilica suđa sa uštedom vode
Vjerovali ili ne, sa perilicom suđa ćete uštedjeti vodu.

Naime, mnogi tijekom pranja suđa imaju otvorenu slavinu i voda stalno curi. Perilica suđa radi na principu vrlo visoke temperature pa nije potrebno toliko puno vode za ispiranje posuđa. U svakom slučaju, već su rađena razna testiranja kada je u pitanju potrošnja vode i rezultati su pokazali da potonje troše manje vode.

Vrste perilica suđa

U trgovinama s bijelom tehnikom mogu se pronaći 4 vrste perilica posuđa, a to su:

  • Samostojeće
  • Ugradbene
  • Stolne
  • Integrirane

Samostojeće su zapravo zaseban kućanski uređaj kojeg možete smjestiti gdje god želite, potrebno je samo priključiti ga na struju i priključak vode. S druge strane, ugradbene se uglavnom koriste kod onih koji opremaju dom po prvi put jer na taj način mogu je gotovo potpuno sakriti korištenjem plohe u boji ostalih kuhinjskih elemenata. 

Kupnja u specijaliziranim trgovinama s bijelom tehnikom

Perilica suđa je jedan od uređaja koji bi vam trebao trajati godinama. Naravno, određeni kvarovi su uvijek mogući, ali prosječni vijek trajanja bi trebao biti nekoliko godina. Zato se svakako savjetuje da ne štedite na njenoj kupnji, već da kupite nešto bolji model koji će vas služiti dugi niz godina.

Perilica suđa je jedan od uređaja koji bi vam trebao trajati godinama.

Ako niste sigurni što biste kupili, pitajte prodavača za savjet. Vjerojatno će vas pitati koliko često perete suđe, kakve modele preferirate i slično. Nakon vašeg odgovora, dobit ćete prijedlog nekoliko modela koji ulaze u tražene kriterije.

Članci u istoj kategoriji: