Site Overlay

Velika ponuda auto guma u web trgovinama

Za sigurnost vožnje automobilom, bez obzira o kojem godišnjem dobu se radi, važne su kvalitetne auto gume. Mnogi vozači nažalost još uvijek tome ne pridaju dovoljno pažnje te se voze puno duže s istim auto gumama koje su odavno trebali zamijeniti. 

Također, veliki problem, a ujedno i veliku opasnost na cesti, predstavljaju oni vozači koji ih ne mijenjaju u skladu s godišnjim dobima. Postoje gume za auto koje možete korisititi cijele godine, no puno bolje rješenje je poseban set zimskih i ljetnih auto guma.

Zimske auto gume

Zimske auto gume trebali bi biti na vašem automobilu tijekom zimske sezone vožnje, odnosno od 11. studenog do 11. travnja. One se razlikuju od ljetnih po svom profilu te su dizajnirane tako da što bolje prianjaju uz cestu, čak i kada je ona mokra ili posuta snijegom. Dolaze u raznim veličinama te se tako mogu prilagoditi svakom automobilu. Neki vozači ih imaju pripremljene na posebnim čeličnim naplatcima jer je tako njihova zamjena puno brža. A čelični naplatci su ujedno puna bolja opcija za vožnju zimi jer se puno manje troše od aluminijskih naplataka.

Ljetne auto gume

Preostali dio godine kada ne vrijede zimski uvjeti na cestama, na automobil možete postaviti ljetne auto gume. One će se pri visokim ljetnim temperaturama puno manje trošiti od zimskih te su svakako odlična opcija. No, ovisno o tome koliko se često vozite, one će se i dosta trošiti. S vremenom će se njihov sloj podosta izlizati te njima nećete moći učinkoviti kočiti, a i upitno je njihovo ponašanje na cesti, pogotovo nakon kiše. Zato ih je potrebno redoviti provjeravati i mijenjati prema potrebi.

Ponuda autoopreme u web trgovinama

Gume za auto spadaju u dio autoopreme koji je redovito vrlo tražen pa stoga i ne čudi kako se i u brojnim web trgovinama može pronaći veliki asortiman. Gotova svaka web trgovina s autodijelovima i autoopremom funkcionira na isti način. Nakon što joj pristupite, morat ćete odabrati tri podatka:

  • Širinu
  • Visinu 
  • Promjer

Ovi podaci odnose se na podatke o kotačima koje imate na automobilu te se prema tim podacima kupuju i odgovarajuće auto gume. Te podatke možete vrlo jednostavno pronaći napisane na vanjskoj strani vaših trenutnih guma ili ih potražite u knjižici vozila.

Moto dijelovi omogućavaju vam sigurnu vožnju. Ako ste nabavili motocikl, zasigurno znate kako je kvalitetna moto oprema jednako važna kao i dobar motocikl za sigurnu, opuštenu i udobnu vožnju. Čitajte više …

Lanci za snijeg. Nemar prema obvezi korištenja zimske opreme na automobilu kažnjiv je jer i zakon propisuje da ljetne gume treba zamijeniti zimskima i to čim temperatura dosegne sedam stupnjeva. Čitaj više …

Članci u istoj kategoriji: