Site Overlay

Virtualno mjesto na serveru za vaše potrebe

Kada želite postaviti web stranice na internet kako bi ih svi mogli vidjeti i posjećivati, važno je registrirati neku domenu koju ćete s njima povezati, ali i postaviti ih negdje na server. Taj drugi dio je važan kako bi one stalno bile dostupne i kako bi ih svi mogli posjetiti odakle god dolaze. Smještaj web stranica na neki server naziva se hosting.

Postoje razne vrste i svakako je dobro provjeriti što vam koja vrsta nudi. No, mnogima se kao najbolje rješenje pokazao VPS hosting zato što nudi odlične mogućnosti po relativno pristupačnoj cijeni.

VPS hosting web stranica označava njihov smještaj na virtualnom mjestu.

Naglasak na virtualnom mjestu na serveru

VPS hosting web stranica označava njihov smještaj na virtualnom mjestu. To znači da ćete imati puno više prednosti nego da ste odabrali neku jeftiniju vrstu. A neke od prednosti VPS hostinga internetskih stranica su sljedeće:

  • Imate samo svoje virtualno mjesto
  • Ostali korisnici nimalo ne utječu na vas na i vaše korištenje dijela servera
  • Imate mogućnost prilagodbe svog virtualnog dijela (možete instalirati određeni softver, namještati razne postavke i sl.)

Zbog svega navedenog, sve je više onih koji odabiru upravo ovu vrstu za smještaj svojih web stranica. 

Ugovorite internetski VPS hosting 

Ako želite ugovoriti internetski VPS hosting, morate se obratiti nekoj informatičkoj tvrtki koja ga nudi. U Hrvatskoj je danas nekoliko takvih tvrtki i putem svake od njih ga možete ugovoriti. Isto tako, te tvrtke vam nude i razne prilagođene pakete pa ćete osim te usluge u paketu na besplatno korištenje dobiti i neke druge usluge. Broj usluga po tim paketima se razlikuje od tvrtke do tvrtke pa je uvijek dobro provjeriti što vam koja tvrtka nudi.

Osim hrvatskih tvrtki, VPS web hosting možete ugovoriti i putem raznih stranih tvrtki. Rezultat će na kraju biti isti, iako se cijena može dosta razlikovati.

Ugovaranje više informatičkih usluga na jednom mjestu

Ako još niste ugovorili i ostale potrebne informatičke usluge, a planirate, vjerojatno najbolja opcija je da to učinite putem iste tvrtke. Tako tvrtke povremeno imaju i akcije gdje ćete za jednu jedinstvenu cijenu dobiti više različitih usluga po nešto nižoj cijeni.

Tako primjerice možete kod jedne tvrtke ugovoriti VPS hosting zajedno s uslugom registracije domene, korištenje SSL certifikata i razne druge usluge i sve to dobiti za nešto nižu cijenu nego da ste sve ugovarali pojedinačno.

Članci u istoj kategoriji: