Site Overlay

Vječna opsesija ženskim cipelama

Kada govorimo o ženama i njihovim opsesijama, ženske cipele su jedna od najčešćih opsesija zbog čega gotovo i da ne postoji žena koja u svom ormaru nema barem 10 pari ove vrste obuće, idealnih za najrazličitije prilike, od odlaska na trening i u tjednu kupnju preko onih za posao i izlaske. 

Naravno, za svaku od navedenih prilika žene posjeduju po nekoliko pari koje su primjerene i za različite sezone pa tako imamo zimske ženske cipele, one za prijelazno razdoblje te ljetne modele, varijacija je bezbroj i sve ih moraju imati.

Ipak, puno važnije od odabira samog modela prema njegovu izgledu, boji ili materijalu, važnije je odabrati žensku cipelu koja je idealna za vaš oblik stopala.

Brojne varijacije modela ženskih cipela

Kao što je ranije navedeno, ženske cipele razlikuju se s obzirom na njihovu namjenu i sezonu nošenja, no postoji i još jedna podjela koja se odnosi na materijal njihove izrade zbog čega razlikujemo:

  • Kožne 
  • Modele cipele od umjetne kože
  • Antilop 
  • Vunene i krznene 
  • Gumene 

Svaki od ovih materijala osim cijene samih modela diktira i različit način odijevanja. Tako će žene za svakodnevnu šetnju u zimskim mjesecima uvijek birati vunene ili krznene ženske cipele, odnosno čizme, dok će za poslovni sastanak birati kožne modele, odnosno salonke. 

U kišnim danima svi prednost daju gumenim modelima koji su možda i najneugledniji od svih, ali su svakako ti koji čuvaju noge od vode.

Odabir idealnih komada obuće

Postojanje velikog broja različitih modela ženskih cipela svakako je dodatno opterećenje za brojne žene jer se vrlo teško odlučuju za idealan model. Ipak, puno važnije od odabira samog modela prema njegovu izgledu, boji ili materijalu, važnije je odabrati žensku cipelu koja je idealna za vaš oblik stopala. 

U tom smislu odabir dobre veličine je ključan, baš kao i parametar njihove udobnosti. Te parametre stoga nikada nemojte zanemarivati, bez obzira na to koliko vam neki model bio lijep.

Nikad lakša kupnja u trgovinama s obućom

Sve većom popularizacijom interneta i internetske kupovine, sve je veći broj proizvođača cipela otvorio svoje online trgovine u kojima žene diljem svijeta mogu kupovati omiljene modele ženskih cipela. 

Kako bi iskustvo internetske kupnje bilo što sličnije onome u fizičkim trgovinama, proizvođači su se potrudili oko grafike pa tako neke ženske cipele možete gledati u prikazu od 360°, neke su prikazane i u videima, a ispod njih je i vrlo detaljna tablica veličina s detaljima o gazištu. A sve to kako biste odabrali pravu veličinu. Dostava je ponekad besplatna, a vaše ženske cipele vrlo brzo stižu na vaša vrata.

Članci u istoj kategoriji: