Site Overlay

Vježbe za leđa koje će ukloniti bol

Najčešći bolovi u tijelu javljaju se upravo u leđima, koja su neovisno o tome što radite nerijetko najopterećeniji dio tijela. Kako bi ona bila što jača i što lakše podnosila svakodnevne obaveze, neophodno je raditi vježbe za leđa. Redovnim vježbanjem smanjit ćete probleme koji bi se u protivnom mogli javljati, osjećat ćete se bolje i izbjeći ćete neugodnu bol koja Vam može utjecati na raspoloženje i mogućnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Kroz tekst Vam donosimo nekoliko jednostavnih vježbi, koje možete raditi u vlastitom domu.

Vježba za istezanje leđa 

Veoma jednostavna i nezahtjevna vježba koja će vam pomoći da se leđa razgibaju i rastegnu je ona u položaju mačke. Postavite se u tu poziciju i mičite gornji dio tijela od dolje prema gore. Tako istegnuti ćete leđa i biti spremni za ostale vježbe za leđa iz ovog teksta. U krajnjoj točki vježbe kada su leđa u najistegnutijem položaju i glava gleda prema ravno možete zadržati položaj jednu do dvije sekunde, kako biste maksimalno istegnuli. 

Još jedna veoma slična vježba je kada legnete na trbuh i ruke postavite u poziciju planka, te na isti način kao i kod gornje vježbe istežete leđa pogledom prema gore i podizanjem trupa.

Zvijezda ili plivanje

Jedna od popularnijih vježbi za leđa, koja Vam može pomoći u jačanju, je popularno zvana zvijezda. Legnite na trbuh i podignite noge i ruke. Izvodite vježbu da kada su ruke raširene skupite noge i kada ispružite ruke raširite noge. Ovo je malo zahtjevnija vježba i u početku Vam može predstavljati problem, no s redovnim vježbanjem nakon nekog vremena izvodit ćete je veoma jednostavno.

Plank za leđa

Kao što postoji plank pozicija u kojem se trbušni mišići vježbaju, tako postoji i nadstrešnica koja spada u vježbe za leđa. Ovo je vježba u kojem je biti što dulje održati se u položaju, a najlakše se opisuje kao pozicija slova V naopako.

Čitajte i sljedeći članak: Neželjena narančina kora kod žena

Celulit kod žena se najčešće stvara na područjima nadlaktice, trbuha, stražnjice i donjih ekstremiteta.

Rotacija koljena prilikom ležanja

U vježbe za leđa spadaju mnoge vježbe, a rotacija koljena zasigurno je zaslužila mjesto u ovom tekstu. Pozicija u kojoj ležite na leđima i raširenim rukama držite tijelo stabilnim, te noge podignete i postavite u oblik čučnja. Tada koljena rotirate lijevo i desno i tako vježbate i ujedno istežete leđa. Sve ove vježbe pomoći će Vam da uklonite bol u leđima, te da se osjećate bolje i zdravije.

Vježbe za čvrstu i zamamnu stražnjicu. Ljeto se bliži, a vaša je stražnjica pod utjecajem zimske prehrane i smanjene aktivnosti. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: