Site Overlay

VPS za internet stranice

Tužna istina je ta da današnji vlasnici web stranica često ni ne znaju pola terminologije s kojom se susreću. Sreća je u tome da se mogu informirati i, ako se zaista žele informirati, nema nikakvih problema! Uvijek je dobro imati raze informacije koje nam mogu pomoći ako dođe do potencijalnih problema ili ako želimo unaprijediti uslugu koju trenutno dajemo! Jedan od bitnijih termina za koji mnogi ne znaju jest VPS. Idemo po redu raspraviti što je on, kako se razlikuje od hostinga, zašto je bitan i da li je uopće potreban za vas i vašu stranicu.

Što je VPS?

VPS je kratica izraza Virtual Private Server. On razdvaja jedan veliki servir u nekoliko manjih, virtualnih servera koji se zapravo ponašaju kao pravi, fizički server. Privatni su zato što su vaši, nema dijeljenja memorije i snage s drugima, što je obično slučaj kad se raspravlja o web hostingu. On je odlična opcija za brendove koji žele krenuti dalje i napraviti sljedeći veliki korak u izgradnji svog brenda.

Razlika između VPS-a i hostinga?

Iako smo se upravo dotakli te male razlike, želimo ju još malo prokomentirati! VPS vam omogućava da birate svoj vlastiti OS. Daje vam potpunu kontrolu nad sustavom i uslugom koju koristite. Dobivate dedicirane resurse, možete instalirati svoje aplikacije, imate pune zakupljene resurse i cijena je gotovo ista kao hosting! Ako imate web stranicu koja broji konstantnu posjetu svakodnevno, veoma je bitno da se pobrinete da se vašim posjetiteljima stranica što brže učitava i omogućite im što bolje iskustvo korištenja. Jednostavno možete prebaciti stranicu na VPS s običnom hostinga i poboljšati njen rad.

Treba li meni VPS?

No, kako da vi znate treba li vama VPS ili je to nešto što možete preskočiti? Ako ste netko koga brine sigurnost i netko tko misli da treba dodatne opcije po tom pitanju, VPS server je daleko bolji nego hosting. Također, ako konstantno raste broj pregleda na vašoj web stranici i usluga postaje sporija i limitirana, tada je vrijeme da pređete na virtualni privatni server. Svoju stranicu tako možete i ubrzati i optimizirati, što je također mnogima cilj! Oni koji imaju web trgovinu također bi trebali razmisliti o serveru kako bi zaštitili svoje proizvode i dobili više resursa. Tako ćete moći instalirati i svoje aplikacije, recimo ERP, i imati potpunu kontrolu nad svim što radite! I za kraj, za developere je daleko bolji, jer je dostupan preko cijele zemaljske kugle, što je veliki plus.

Glavne prednosti cPanela. Najveća prednost korištenja kontrolnog panela je mogućnost automatizacije određenih zadataka. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: