Site Overlay

Vratite sjaj staroj tetovaži

Tetovaže su u posljednjih nekoliko godina postale opće prihvaćen i veoma popularan način ukrašavanja tijela. Ipak, kako se tetovaža nalazi na živom organu, kako bi ona što dulje izgledala lijepo i novo, veoma je važno znati kako održavati tetovažu. U tu je svrhu potrebno koristiti najbolje kreme za njegu tetovaže!

Pronaći ih možete u raznim lokalnim drogerijama, ali sve više kupaca se odlučuje i za njihovu kupnju u web trgovinama zbog nešto niže cijene.

Zaštita tetovaže je vrlo bitna

Kada je riječ o novoj tetovaži, veoma je važno zaštititi je od svih negativnih utjecaja koji joj mogu naškoditi. Koža je živi organizam, a tetovaža je, kada je tek napravljena, rana na koži. Kako bi ona što dulje izgledala kao nova, vrlo je važno u tom je periodu maksimalno štititi. 

Krema za njegu tetovaže koju koristite u periodu zarastanja mora:

  • nahraniti kožu
  • omogućiti joj što brže i što bolje zarastanje

Uz to, vrlo je važno da je kreme za njegu tetovaže koje koristite u tom periodu antibakterijska, kako biste izbjegli moguće upale.

Zdrava koža prije svega

Tetovaže se, za razliku od drugih umjetničkih djela, nalaze na živom platnu. Stoga je za njihovu ljepotu prije svega važno pripaziti na zdravlje i ljepotu kože. Kreme za njegu tetovaže osim zaštite često su stvorene tako da nahrane i hidratiziraju vašu kožu, kako bi ona izgledala najbolje što može. 

Zato ih je važno ,između ostalog, birati i prema tipu kože i mjestu na kojemu se vaša tetovaža nalazi. Razmislite o tome što vaša koža treba – je li suha, masna ili osjetljiva, treba li joj dodatna zaštita ili pak krema koja se lako i brzo upija?

Zaštitite se od sunca

Iako odmaranje na suncu za vrijeme dugih ljetnih dana može biti odličan način da napunite baterije, vaše tetovaže neće u tome uživati. Upravo radi toga, važno je pronaći kremu za njegu tetovaže koja će ju pravilno moći zaštititi od sunca. 

Ona bi trebala bi imati faktor zaštite od sunca bez obzira koristite li je po ljeti ili po zimi, a planirate li se na duže vrijeme izlagati suncu, onda je kremu za njegu tetovaže dobro nadopuniti kremom za sunčanje. Ona će vam pružiti dodatnu zaštitu, a vašem ukrasu na tijelu omogućiti da što dulje izgleda lijepo i novo!

Perike od prave kose. Kao što smo već naveli u našem tekstu, najfinije i najbolje perike su upravo one koje su izrađene od prave ljudske dlake. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: